Ik zou dubbel liggen

 

Of me misschien zelfs rot schrikken, omdat ik hem niet zo snel zou herkennen. In elk geval moet ie deze trend maar aan zich voorbij laten gaan.

 

Ik check ’t altijd eerst even hoor, als ik iets dat zogenaamd mode is gek vind. Want het kan aan mij, of misschien aan m’n leeftijd liggen. Hoewel, jonkies heb ik ook weleens dubbel zien liggen om iets wat toch echt trend was. Toen ik als een van de eersten met een spierwitte parka door (of all places) modestad Arnhem liep, lieten twee jongetjes zich letterlijk achterover op straat vallen van het lachen. Ze bleven nog een tijdje liggen rollebollen van het lachen ook. Zag er minstens zo grappig uit als mijn jas. Ik moest dus ook wel lachen om die overdreven grappige reactie.

 

Modetrends zijn nu eenmaal twee keer belachelijk: voordat ze groots aanslaan en nadat ze al een tijdje ‘uit’ zijn. Vandaar ook dat ik laatst eerst even bij een van de jongsten van de redactie checkte of het aan mij lag dat ik die teenslippers met bijpassende teenslippersokken nogal merkwaardig vond. Tenslotte weet je maar nooit wanneer je de plank mode-technisch misslaat.

 

Zo liet ik de nieuwste mannenpyjama-trend even aan collega Danique zien. Die meteen dubbel lag. Bleef ik me later toch afvragen waarom ze nou precies dubbel lag. Toch misschien niet om mij? Omdat ik er niets van begrijp? Wie weet stapt haar vriendje altijd zo in bed en loop ik hopeloos achter. Toch nog maar even gecheckt. Gelukkig. Ze had hetzelfde als ik. Want ik zou werkelijk dubbel liggen als vader-de-man me vanavond ineens in deze slaapoutfit zou verrassen. Jij?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska