‘Ik wil niet op vakantie met m’n schoonfamilie’

dit moet ik even kwijt

 

Stella is heel gelukkig met haar nieuwe vriend en woont sinds kort met hem samen. Maar nu komt hij met een vraag waar ze liever geen antwoord op geeft.

 

 

 

‘Net toen ik dacht dat ik de rest van mijn leven alleen zou blijven leerde ik Mathijs kennen. Zomaar in een bar, toen ik op een zaterdagavond met een vriendin een wijntje ging drinken. Na jaren van internetdaten had ik de hoop al opgegeven om een normale man te vinden. Een die niet alleen voor de seks ging, maar gewoon net als ik op zoek was naar een fijne relatie, om samen leuke dingen te doen en domweg gelukkig te zijn. Mathijs was ooit een paar jaar getrouwd, maar omdat hij geen kinderen kon krijgen, verliet zijn ex hem. Haar wens voor een gezin was groter dan het geluk om samen met Mathijs oud te worden. Matthijs was er kapot van, maar kon niet anders dan haar laten gaan.

 

Uiteindelijk is hij nooit meer iemand tegengekomen met wie hij een relatie aandurfde. De meeste vrouwen wilden kinderen, die hij ze nooit zou kunnen geven. Voor mij is het hebben van een gezin nooit iets geweest waar ik van droomde, ik ben gewoon niet zo dol op kinderen. Vooral als ze nog jong zijn vind ik er niet zoveel aan, maar blijkbaar moet ik me daarvoor steeds verantwoorden. Maar net zoals andere mensen niet houden van katten of honden, houd ik gewoon niet zo van kinderen. Ik moest dan ook erg wennen aan de neefjes van Matthijs. Twee jongetjes van vier en zes waar hij dol op is. Zijn zusje is laat moeder geworden en Matthijs verwent ze tot op het bot. Ik moest er echt aan wennen als deze mannetjes een avondje kwamen logeren, maar toen ik zag hoe blij Matthijs ervan werd, vond ik dat ook wel weer schattig.

 

Maar nu ik met hem samenwoon merk ik dat ik heel blij ben als ze weer naar hun eigen huis gaan. Ik vind het gewoon heel pittig om ze een dag om me heen te hebben. Begrijp me niet verkeerd hoor, het zijn echt wel leuke kereltjes en ik gun Matthijs zijn plezier met de jongetjes, maar ik heb er niet zoveel mee. Sinds kort heb ik een nieuwe baan die heel veel aandacht vraagt en kom daarom vaak doodmoe thuis. Dan wil ik gewoon lekker op de bank liggen met een glas wijn en zit ik niet te wachten op herrie om me heen. Gelukkig heb ik straks tussen kerst en oud nieuw een week vakantie om bij te komen. Eigenlijk wilde ik er even tussenuit met Matthijs, een romantische trip naar Londen of Parijs met z’n tweetjes.

 

Maar toen ik gisteravond thuiskwam en we zaten te eten pakte hij mijn hand en zei dat hij een leuk idee had. Zijn zusje heeft een huis gehuurd in Oostenrijk om daar samen met hun ouders de kerstvakantie door te brengen. Het is groot genoeg voor tien mensen en zou het niet leuk zijn als wij er dan ook zijn? Hij keek me verwachtingvol aan en ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen. Een paar dagen in een huis met m’n schoonfamilie en twee lawaaierige jongetjes was niet bepaald mijn beeld van de fijne romantische kerstvakantie die ik in mijn hoofd had. Ik kan niet eens skiën en wil het eerlijk gezegd ook niet. Mij te koud en te gevaarlijk. Maar Matthijs keek zo blij en zei dat hij het zo leuk zou vinden om met de jongens buiten te ravotten en te skiën dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om nee te zeggen.

 

Maar eerlijk gezegd zie ik er als een berg tegenop om met zijn hele familie op vakantie te moeten. Het zijn heus wel aardige mensen hoor, maar ik moet er niet aan denken om me de hele week aan te moeten passen aan het ritme van de kinderen. Ik wil gewoon uitslapen en samen met Matthijs leuke dingen doen. Samen winkelen en ergens uitgebreid gaan lunchen. Maar nu zit ik vast aan een afspraak waar ik helemaal geen zin in heb en heb ik geen idee hoe ik eronderuit moet komen zonder Matthijs enorm te kwetsen.’