Ik wens je een gelukkig nieuwjaar!

 

En niet alleen een gelúkkig jaar. Ook een jaar vol hoop, liefde, samenzijn en live bijpraten met familie en vrienden. Ik denk dat we elkaar dit nog nooit zo van harte toewensen als nu.

 

 

Zitten we dan ineens met z’n allen in 2021. Het jaar waarin alles goedkomt. Hopen we. Maar jongens… 1 januari… hoe moet dat nou vandáág?

 

Kijk, kerstdiners waarbij je moet uitkienen wie wanneer en bij wie kan komen, dat je ze allemaal tegelijk om tafel wilt, want traditie… nou daar zit ik niet, of beter gezegd nooit, mee. Scheelt een hoop als je geen kinderen en schoonkinderen hebt. Dus dat heb ik niet gemist vorige week.

 

Maaaarrrr… oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, dat is voor mij zo’n ingebakken traditie… De appelbeignets van m’n moeder mis ik al lang, al kan ik ze zelf intussen ook best goed namaken. Maar ik heb het niet gedaan, want wie moet ze allemaal opeten? Ik, ik en ik. Mijn man hoeft nog niet eens een halve.

 

En hoe moet dat straks met Strauss? En vooral met de Radetzky-mars? Niemand in de zaal om gedirigeerd te worden, of hebben ze daar een creatieve oplossing voor bedacht? Klappen via Zoom misschien? En de kledingontwerpen van het ballet, wat hebben ze aan? Kunnen ze wel dansen samen? Dat is nou mijn traditie. Ik móet daar gewoon altijd naar kijken. Afwachten dus. Voor als het niets wordt zo meteen, dan is er altijd deze van vorig jaar nog:

 

 

En dan Garmisch Spartelkirchen, zoals ik het altijd gekscherend noem. Niet dat ik het hele spektakel altijd tot het einde uitkijk, maar een paar keer ssssjjjoefff en klapperdeklap-klap-klap-klap-klap met zo’n rare echo wil ik wel zien én horen zien. Anders is het nieuwe jaar voor mij niet echt begonnen. Ach, waar heb ik het over, er zijn ergere dingen op de wereld. Veel ergere dingen nu zelfs.

 

Laten we er het aller-, allerbeste van maken dit jaar. Ik wens je alleen maar goeds, een goede gezondheid, lieve mensen om je heen, aandacht voor elkaar en bovenal alle knuffels waar je al zo lang op zit te wachten. Ooit moet het er toch van komen. En om met de dirigent te spreken:

 

 

PROSIT NEUJAHR!

 

 

Liefs en blijf voorzichtig,

 

Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska