‘Ik weet van mijn broers affaire’

 

Miranda had altijd een goede band met haar jongere broertje Mick. Vroeger al waren zij onafscheidelijk; ze schelen dan ook nog geen twee jaar.

 

Ook de vrouw van Mick viel meteen goed in de smaak. Maar sinds Mick zijn geheim aan zijn grotere zus heeft verklapt, staat alles op losse schroeven.

 

‘Mick is dan wel mijn jongere broertje, maar soms voelt het meer alsof we een tweeling zijn. Mijn moeder was al heel snel na haar bevalling van mij weer zwanger, dus een leven zonder Mick herinner ik me helemaal niet. We deden alles samen en leken, vooral als kleine kinderen, echt enorm op elkaar.

 

Onze beiden ouders leven helaas niet meer, die zijn allebei te vroeg overleden. Niet zo lang na elkaar, allebei aan kanker. Een enorm zware periode. Ik zou echt niet weten hoe ik die had moeten doorkomen zonder Mick — en ik denk dat dat andersom ook voor hem geldt. We hebben elkaar er echt doorheen gesleurd en zijn zo mogelijk nog hechter geworden.

 

Ook onze partners kunnen het goed met elkaar vinden. Mijn man Jim en ik zijn al wat langer bij elkaar dan Mick en zijn vrouw Talissa. Toen het coronavirus ons land een beetje overnam, zijn we veel met z’n vieren geweest. We wonen dan ook vlakbij elkaar, we kunnen elkaar zelfs lopend bezoeken.

 

Talissa is een ontzettend lieve vrouw. Mick en zij zijn nu ruim acht jaar samen en hebben een ontzettend lief dochtertje van drie. Eigenlijk zijn we met ons gezin en dat van hen één grote familie; we lopen de deur bij elkaar plat. Sinds kort realiseer ik me eigenlijk pas hoe bijzonder dat is, want sinds ik op de hoogte ben van Micks geheim is al die vanzelfsprekendheid verdwenen.

 

‘Ik wil even met je eten, met z’n tweeën’, zei Mick tegen me. Ik zocht er niet veel achter eerlijk gezegd, misschien wilde hij gewoon even met z’n tweetjes bijkletsen. Maar al snel kwam ik achter de eigenlijke reden, want gelijk nadat we ons drankje hadden gekregen vertelde hij wat er op z’n hart lag. Hij had een affaire. Al anderhalf jaar.

 

Als er iets is wat ik nooit had zien aankomen, is dit het wel. Mick is helemaal geen type om vreemd te gaan. Hij weet dat ik vreemdgangers verafschuw en ik dacht dat hij daar hetzelfde over dacht. Maar toch is het hem overkomen, hij is verliefd geworden op een collega — hoe cliché — en daar is een affaire uit voortgekomen. Walgelijk vond ik het. Dat heb ik hem ook gelijk gezegd.

 

Blijkbaar gaat het tussen Talissa en Mick al langer niet goed, al heb ik zo mijn twijfels of Talissa dat ook vindt. Mick zei dat hij al een aantal maanden twijfelde of hij niet liever voor zijn collega wilde gaan. Hij kon meer zichzelf zijn bij haar, was tot over z’n oren verliefd en miste aantrekkingskracht bij Talissa.

 

Ik keur dit alles zó af en ik walg er echt van. Ik heb mijn broer na onze afspraak niet meer gesproken, al heeft hij wel een aantal keer gebeld. Ik weet ook niet wat ik van hem verlang. Eerlijk zijn naar Talissa toe? Die zet hem gelijk de deur uit. Zou ik ermee kunnen leven als hij zijn affaire afkapt en doorgaat alsof er niets gebeurd is? Ik weet het echt niet meer.’