Dat was me het weekje wel zeg. Dinsdagavond naar de Librije in Zwolle voor een kookworkshop met de stoomoven en het vacuümapparaat van AEG. Natuurlijk is er gekookt en natuurlijk wil ik nu ook zo’n stoomoven. Dat ik al die jaren met dat kleine stoomkokertje heb kunnen werken, lijkt ineens een wonder. We maakten verrukkelijke recepten uit de keuken van Jonnie Boer. Maar heel eerlijk? Het leek eerder een drink- en eetworkshop dan een kookworkshop. Tussendoor werd er het nodige geproefd en toen we eigenlijk best al een beetje vol zaten, aten we ook nog eens onze eigen maaltijd op. Met verrukkelijke wijnen van Thérèse. En we waren alvast dinsdagavond een beetje begonnen met wijn en hapjes proeven. Nou… een beetje… Woensdag na een lange rit tonnetjerond weer naar huis, om meteen donderdag weer te vertrekken naar de verrukkelijke Italiaanse lunch die door Janny was geregeld. Dat deed ze ter ere van de honderdste uitgave van het kookblad ‘Foodies’, waar zij gasthoofdredacteur van is. Komt eind februari uit.
En dat gaat nog even zo door…Gisteren toch maar even BFF (BigFatFriday) gevierd, want tja… als je een traditie aan het neerzetten bent, moet je niet meteen in week twee al afhaken. Zeker ik als initiator niet. En komende week ziet er ook tamelijk calorierijk uit. M’n man en ik hebben dinsdag tig jaar verkering en dat gaan we vieren met een lekkere lunch. Wieke gaat bijna terug naar Zambia en komt donderdag nog snel even met me lunchen en diezelfde avond is het jaarlijkse hoofdredacteuren-vriendinnen-reünie-diner. En dan is het alweer vrijdag (BFF). Zaterdag een traditioneel hachee-etentje ter ere van de verjaardag van m’n zwager. Kortom… misschien toch voor de broodnodige beweging wat dansen op de muziek van mijn nieuwe RadioFranska-playlist. Hij staat nu online. Gelukkig heb ik deze week wel een beetje relaxte muziek.
Door Franska
Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.