Ik moet het even over ‘De slimste mens’ hebben

 

En over ‘Met het mes op tafel’. Want er is iets dat me opvalt. Benieuwd of jij het ook gemerkt hebt.

 

 

Ben jij ook zo iemand als ik, die zowel naar De slimste mens als naar Met het mes op tafel kijkt? En welke van de twee vind jij het leukst? Ik heb een lichte voorkeur voor ‘De Slimste’, al vind ik een paar dingen af en toe wat minder:

 

 

Dat er ook vragen gesteld worden uit het roddelcircuit of over totaal oninteressante types. Gordon bijvoorbeeld.

 

 

En die truc bij de finale wanneer er eentje af moet vallen. Dat er dan steeds vaker een van de twee de tijd vol kletst tot de seconden onder die van de ander komen.

 

 

En dat er vaak kandidaten worden gekozen die ik nogal oninteressant en soms zelfs oenig vind. Zouden de leuke BN’ers ‘op’ zijn?

 

 

Dat jonkies betere ogen hebben en de antwoorden kunnen ontcijferen.

 

 

Ik ben trouwens wel blij dat die eeuwige zelfde persoon in het publiek er niet meer bij zat het afgelopen seizoen.

 

 

Ach… bij ‘Het mes’ heb ik ook wel wat te miepen:

 

 

Ligt het nou aan mij of denken jullie ook dat de barvrouw een verkleedkist heeft in plaats van een kledingkast? 

 

 

En nu ik het er toch over heb, hoeveel sieraden kan een mens hebben?  

 

 

Ik zou er trouwens niet aan moeten denken om die rol van barvrouw te hebben. Dat je daar de hele tijd als een soort schermvulling voor de zoveelste keer hetzelfde glas staat af te drogen en dan alleen even een liedje (of twee) mag zingen.

 

 

Zou het echt zo moeilijk schrijven op dat bordje waar ze de antwoorden op moeten zetten?

 

 

En die whisky die Herman altijd drinkt, zou dat nou koude thee zijn? Of? Weet jij het?

 

 

Wat ik bij ‘Het mes’ leuk vind is dat er ‘gewone’ mensen kandidaat zijn.

 

 

Jeetje… nu ik dit allemaal zo op zit te lepelen verbaast het me zelf ook, dat ik die quizzen nog steeds leuk vind. Zo erg is het dus ook weer niet. 

 

 

Ben heel benieuwd hoe De Slimste volgend jaar gaat worden met Herman de Schermman, zoals hij ook wel genoemd wordt. Herman als de nieuwe Philip, even wennen. En wie zou Maarten gaan vervangen? Of wordt die niet vervangen? Trouwens…. Wie gaat ‘Het mes’ doen? Of is dat intussen al bekend? Philip? Maarten?

 

 

Wij hadden tijdens onze vakantie alle ‘Slimste mensen’ opgeslagen, dus het is nu bij ons lekker elke avond twee quizzen. En ga me nou alsjeblieft niet verklappen wie de winnaar van De Slimste is geworden. Dat wil ik absoluut niet weten. Ik heb zo m’n voorkeur, maar die spreek ik ook even niet uit.

 

Nou jaaaaa…

Hier wilde ik het verdorie allemaal niet over hebben. Wat zit ik nou te kletsen. Ben al kletsend nog steeds niet bij het onderwerp van m’n stukkie. Ik wilde het er namelijk over hebben dat het me steeds vaker opvalt dat er zowel in De slimste als bij Het mes op tafel (en soms ook bij Twee voor Twaalf) vragen worden gesteld die verdacht veel op elkaar lijken. Mijn man zegt dat ook af en toe: ‘Het lijkt wel of ze met dezelfde redactie werken.’ Merk jij dat ook?

 

 

Ineens schoot me weer te binnen dat ik ooit van plan was bij Franska.nl een quiz te beginnen. M’n collega kwam toen met iemand aanzetten die van quizvragen bedenken haar werk had gemaakt. Die mevrouw kon je dus gewoon inhuren. Na meer dan veertig jaar in de media kwam ik er dus REEDS achter dat quizvragen bedenken helemaal niet door redacties wordt gedaan. En die quizvragenmaker doet heus niet alleen maar één quiz. Die heeft er een bedrijf van gemaakt. Maar om nou zo te werk te gaan dat je uit je eigen werk kopieert en dan zo ongeveer dezelfde soort vraag bij twee klanten aanlevert? Of drie. Of misschien zelfs meer. Raar toch? Misschien maakt ze de vragen voor de diverse klanten tegelijk? Zo van: ‘Dat gaat lekker snel, dan kan ik de tweede helft van die vraag bij de ander inleveren. Of de vraag een beetje omdraaien voor de ander. Mensen onthouden dat toch niet.’ Nou, ik dus wel. 

 

 

Maar lieve mensen van de quizzen, ondanks al mijn commentaar, aan mij zal het niet liggen, ik blijf lekker kijken, want ik vind het hartstikke leuk.

 

Had je niet gedacht hè?

Vanavond begint bij ons de finale-week van De Slimste. Echt niets verklappen hè? Neehee!

 

 

Ik wens je een mooie week,

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska