Ik app een vriend dat ik een nieuw boek heb

 

Foto erbij om even te laten zien hoe dik het is, krijg ik dit als antwoord:

 

 

 

Zo groot als de haast is waarmee tegenwoordig alles wordt uitgebazuind, zo groot is ook de uitbreiding van geleuter. O, alstublieft: stilte!
Søren Kierkegaard, 1851

 

Achttieneenenvijftig!

 

 

Bleek hij fan te zijn van Kierkegaard. De ene na de andere quote verscheen vervolgens in m’n app. Ik raakte met elke app meer overtuigd van het feit dat ik een boek in handen had waar ik blij mee zou worden. Tot dan toe was ik vooral geïnteresseerd in Kierkegaard omdat ik zijn standbeeld zag in Kopenhagen en me afvroeg waarom die man zo populair is dat er zelfs een supermooi restaurant, in de fantastisch mooie Koninklijke Bibliotheek, naar hem vernoemd is: Søren K. Dus ik wilde weleens wat meer te weten komen over die man. Deze lekker dikke biografie leek me daarom wel wat.

 

Overigens, mocht je ooit in Kopenhagen zijn, het is een aanrader om ‘Det Kongelige Bibliotek’ te bezoeken, zoals hij in het Deens heet. Prachtig. En dat uitzicht over het water… Die bibliotheek wordt in de volksmond ‘de zwarte diamant’ genoemd, als je hem ziet begrijp je meteen waarom. Het mooie restaurant is intussen helaas gesloten.

 

Maar goed, het boek is een aanrader. Zeker als je, zoals ik, van biografieën houdt.

 

Omdat ik m’n ontdekkingen zo af en toe aan je doorgeef sinds ik met Franska’s tiplijn ben begonnen, nog even een paar dingetjes. Het nieuwe boek ‘Jaarrond’ van Yvette van Boven bijvoorbeeld.

 

 

Het zit bij mij natuurlijk alweer vol met geeltjes. Bij de allergroenste aardappelsalade bijvoorbeeld en de focaccia met honing, mozzarella en merguez, maar als eerste komt komend weekend Yvettes bloody mary aan de beurt. In Jaarrond zijn meer dan honderd seizoensrecepten en columns van Yvette uit het Volkskrant Magazine gebundeld. Niet alleen lekker om uit te koken, look nog eens leuk om te lezen.

 

 

Ik proefde een heerlijke ‘bonbon’, ‘Almhof Bites’: yoghurtcrème in een laagje chocolade. Jammie. Staat nu dus standaard in de koelkast voor onverwacht bezoek. Of plotselinge lekkere trek.

 

 

En dan onze Finse-aardbeien-verslaving. Nog steeds zoeken we hier thuis ook naar die heerlijke geur en smaak. De geur van de ‘Inspire-aardbeien’ begint flink in de buurt te komen. Die moet je voor de aardigheid eens proeven. Krijg je geen spijt van.

 

 

Sinds ik deze notenmixjes ontdekt heb, heb ik weer een nieuwe reden om m’n airfryer te gebruiken, want lekker zelf je nootjes ‘branden’ en die dan warm bij een lekker glaasje… Aanstaand weekend bijvoorbeeld, bij die bloody mary van Yvette. De nootjes doe je zeven minuten in de fryer, daarna mix je ze met de lekkere dingen die erbij zitten en laat je ze even iets afkoelen. Instant feest.

 

Heb jij nog leuke tips? Lekkere tips? Leestips? Uitjes-tips? k hoor ze graag. Ik wens je een fijne week.

 

Liefs van Franska

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska