Deze zomerse zondag is ook een windag

 

Ik weet niet hoe het met jou zit vandaag, maar ik lig languit onder een parasol met dit heerlijke boek. Zeker weten dat het ook iets voor jou is, dus doe je mee aan deze zomerse Zondag Windag?

 

 

 

Toen ik na jaren zeuren van mijn meneer eindelijk groen licht kreeg om een hond aan te schaffen was er voor mij maar één ras mogelijk. Ik zie me nog staan bij de teckelfokker toen we voor het eerst naar ‘onze’ Takkie mochten komen kijken. Er lagen acht ieniemienie pups in het formaat van een kroketje naast hun moeder te slapen. Ik was meteen verliefd, maar de fokker trok me gelijk van m’n roze wolk en waarschuwde me dat je echt maar dan ook echt je handen vol kan hebben aan zo’n klein hondje. Want ze hebben een ego waar je U tegen zegt.

 

 

Daar kan Carolina Pruis over meepraten. Haar dwergteckel Jax is ook zo’n kleine donderstraal die haar niet als zijn baasje ziet maar als zijn hofdame. En probeer een teckel maar eens af te wimpelen. Jax weet precies hoe hij haar om zijn kleine teckelpootjes moet winden en zorgt met zijn zonnige karakter altijd voor hilariteit in huis.

 

 

 

Samen met zijn hofdame Carolina schreef Jax zijn eerste boek waarin hij zijn lessen voor een beter leven deelt. Hij heeft zo zijn eigen kijk op de dingen en is zich zeer bewust van de schoonheid van het bestaan. Zijn belangrijkste levensdoel, naast eten, knuffelen en spelen, is de wereld beter maken. Dus gaf Jax zichzelf een jaar om zijn perspectief op het leven te geven en dit boek te schrijven. Over hoe je optimistisch blijft, stress vermindert en je baasjes naar je hand zet. Eigenlijk is Jax gewoon een heel wijs beestje en hij geeft je met dit vrolijke boek een nieuwe kijk op je leven, ook als je meer een cat lady bent.  

 

 

 

Precies wat je nodig hebt op deze luie zonnige zondag. Dus stuur me snel een berichtje met je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl en wie weet ploft het binnenkort bij je op de deurmat.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit