Ik heb best wel wat noten op mijn zang op deze eerste ochtend van het jaar

En dit is wat ik jou toewens – of juist niet.

 

 

Ik wens je een goedemorgen op deze eerste dag van een nieuw jaar vol met nieuwe mogelijkheden en kansen en ik wens je een jaar vol voorspoed en goede gezondheid.

 

Ik wens je ook een jaar zonder persconferenties, lockdowns, reisbeperkingen, faillissementen, eindeloze discussies over al dan niet vaccineren, rellen, watersnoden en tsunami’s, bosbranden, politiek gesteggel en leugenachtige leiders en ook zonder thuisonderwijs en thuiskantoren.

 

Ik wens dat de sportscholen en de tennishallen voor altijd open mogen blijven, dat Max Verstappen de wereldtitel weer pakt en ons elftal de wereldbeker, dat we eindeloos mogen proeven van de creativiteit van chefs en topkoks, dat de kleine winkeltjes hun niet-noodzakelijke waar tot in lengte der dagen mogen blijven uitstallen en dat de kappers hun scharen geslepen mogen houden.

 

Ik wens dat iedereen die dat wil vandaag nog geboosterd kan worden, dat de ic’s hun bedjes weer mogen opmaken voor de man met zijn openhartoperatie en de vrouw met borstkanker. Dat de zorg er, net als het onderwijs, toch nog een fikse salarisverhoging bij mag krijgen, dat politieke vluchtelingen een waardig onderkomen krijgen, dat alle slachtoffers van de toeslagenaffaire en de Groningse aardverschuivingen nu eens eindelijk écht gecompenseerd en gerehabiliteerd worden en dat de voedselbanken en de daklozenopvang hun deuren kunnen sluiten bij gebrek aan klandizie. Ik wens een fijn dak boven het hoofd van iedere Nederlander en ook dat er niemand is die nog in de kou hoeft te zitten.

 

Ik wens je, kortom, een betere wereld en gun je de veerkracht om er elke dag weer wat van te maken!

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans