Ik ben er vroeg bij

Eén keer achter het net gevist en dat gaat me nooit meer gebeuren, want een kerst zonder deze heerlijke stol is geen kerst.

 

Dat er dus mensen zijn die het amandelspijs met een mes uit hun kerststol-plak halen en het uitsmeren over de hele boterham! Dan ben je dus óf iemand die niet zo gek is op spijs óf een heeeel goeie proever, die bij elk hapje toch dat spijs proeft. Maar hoe dan ook… ik vind het zo zonde. Bewaar zelf altijd het hele stukje spijs tot het laatst om er heerlijk van te genieten. Wacht. Misschien snap ik het ineens. Misschien houden deze mensen meer van het krentenbrood dan van de spijs, terwijl ik een stol vooral koop voor de spijs. Een krentenboterham of krentenbol kan me eigenlijk gestolen worden. Totdat ze er een klont spijs in verstoppen natuurlijk.

En als ik het toch over kerststol heb… doe mij maar die van Het Vlaamsch Broodhuys. Heb ik geloof ik al eens verteld. En waarom ik het nu al over kerststol heb? De ervaring heeft me geleerd dat mijn favoriet als eerste uitverkocht is; ik heb er al een keer helemaal voor naar Den Bosch moeten rijden en dat gaat wel weer een beetje ver natuurlijk. Omdat ik m’n lesje wel geleerd heb, bestel ik ze nu dus online. Zo zat ik zes december meteen ’s ochtends al paraat en hoppa! Besteld. Zit me nu al te verheugen op het moment (morgen?) dat ze afgeleverd worden.

 

En bij de weg: stel je gaat daar iets bestellen, mag ik je dan meteen even op de Parmezaanse-kaascrackers wijzen. Lekkerrr! Ook bij een ossenstaartbouillonnetje met de kerst. Als je ze dan nog niet per ongeluk allemaal naar binnen geschoven hebt.

 

Oh ja. Al gehoord dat de kerst-playlist klaar staat op Radio Franska? Even op de radio onderaan of op het schaatsende kerstboompje klikken en je zit helemaal in de sfeer. 

Kerstbrood plakjes

Door: Franska

Afbeelding van Franska