Iet giet oan! 

 

 

En dan heb ik het niet over de elfstedentocht in Friesland… 

 

 

 

Maar over de intocht van Sinterklaas in Groningen en de dáárop volgende Pietenspektakel in onze binnenstad. Heel veel steden zitten in dubio; wel of geen intocht voor de goedheiligman. Nu staan alle seinen voor de intocht voor onze stad op groen licht en daar ben ik toch wel blij om.

 

Al jaren ben ik betrokken bij de festiviteiten rond de goede Sint, er is niets leukers dan dat. Toen onze kinderen nog klein waren vonden ze het helemaal niks, hun moeder die bevriend was met Sinterklaas. Zo braaf waren ze natuurlijk ook niet geweest het afgelopen jaar en dat bracht voor hen best wel spanning met zich mee. Aan de andere kant konden ze nu wel rechtstreeks aan Sint vragen wat ze graag voor pakjesavond wilden hebben. Zo gek waren ze natuurlijk óók weer niet en uiteindelijk kwam het altijd weer goed.

 

Maar tussen de intocht en pakjesavond zit best wel een lange periode en daarom hebben wij de afgelopen 15 jaar vlak voor 5 december het Pietenspektakel in de binnenstad.  Er zijn Pieten op stelten of op gekke vervoersmiddelen en een heuse Pietenband die het circus compleet maakt.

 

Vorig jaar ging dit alles uiteraard niet door. Er mocht geen Pietje in de stad lopen want de anderhalve meter regel maakte dat te ingewikkeld. De anderhalve meter afstand is nu geen verplichting meer, maar wel een dringend advies.

 

Wat míj betreft ga ik dat natuurlijk niet vertellen aan die ouwe snoeperd op deze foto. Maar de anderhalve meter afstand houden we er in ieder tót 6 december in. 

 

Adios, Gracia.

 

Door: Grace Bregman