I love… Valentijnswafels

 

Pure chocola, marshmallow-fluff en kokoskaramelpopcorn… I love you, wafel!

 

 

Dit heb je nodig

(voor 2 porties)

  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk
  • 100 g pure chocola (au bain marie gesmolten)
  • 100 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 1 tl baking soda
  • 3 el melk
  • snuf zout
  • 1/2 tl appelazijn
  • 6 el marshmallow-fluff
  • 100 g vers gepofte popcorn
  • 1 el rode-bietensap

 

Zo maak je het

We beginnen met het maken van een dulce de leche. Haal het etiket van het blik kokosmelk af en doe dit in een pan met ruim water. Zet hier een bord op en laat deze op hoog vuur 2,5 uur koken. Haal van het vuur en laat even staan. Zodra het redelijk afgekoeld is, kun je het uit de pan halen en openmaken met een blikopener. Schenk de karamel in een kom en zet apart.

Voor de wafels meng je de gesmolten chocola met de bloem, eiwitten, baking soda, melk en zout tot alles gemengd is. Schenk als laatste de appelazijn erbij en meng nogmaals een keer goed door.

Verwarm het wafelijzer voor en bak de wafels tot je geen beslag meer hebt. Gebruik ongeveer een eetlepel beslag per wafel. Terwijl je de wafels bakt, kun je een deel van de karamel in een pan verwarmen om het nog iets bruiner te laten worden. Zet alvast een grote kom met de gepofte popcorn ernaast zodat je de karamel er gelijk over kan gieten als hij op temperatuur is. Zodra de kokoskaramel bellen begint te vormen en lichtbruin kleurt, schenk je de karamel over de popcorn uit en roer je met een pollepel goed door.

Serveer enkele wafels op elkaar. Mix de marshmallow-fluff met de rode-bietensap en smeer uit over de wafel. Leg hierop een bol van de popcorn.

 

Eet smakelijk

Beeld & receptuur: www.ourhangrykitchen.com