Help! Roze!

Maar nu Monique eens door een roze bril kijkt, vindt ze het eigenlijk best een mooie kleur.

 

 

Deze week kleurt Franska.nl roze… Help! Ik heb helemaal níks met roze. Ja, wel met roze koeken. Maar een verhaal over roze koeken, daar zit vast niemand op te wachten. Dus, wat doe ik? Ik speur mijn huis af naar roze spullen. Hopend op inspiratie voor een stukje.
Ik heb alle kasten en lades opengetrokken, alle stapeltjes en verzamelingen ontleed; een schamele oogst, kijk maar. Toch is alles wat je hier ziet mij dierbaar. Ik heb het gekregen of zelf gekocht en in ieder geval bewaard. Soms binnen handbereik om te gebruiken. Of uitgestald om van te genieten.

 

 

Met de klok mee: Boekje Evil Thoughts met 22 flauwe en een beetje gemene briefkaarten (ik durf ze niet te versturen) – notitieboekje, gekocht in het Rijksmuseum – melkkannetje Geo van normann copenhagen ik gebruik t om paperclips in te bewaren – kaart van Mark Rothko, van een tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag – beker van het Finse Marimekko, al jarenlang een favoriet merk – doosje memoblaadjes (net hout, maar van papier) – sleutelhanger met het pasje voor de fietsenstalling om de hoek – tegel, in gebruik als onderzetter – plastic schaaltje, cadeautje van een vriendin, meegenomen uit Israël – fluorpen van HEMA – pen van het Rijksmuseum; het lijkt op een potlood, maar het is echt een pen – en één ibuprofenpil, voor noodgevallen.

 

Deze spullen liggen verspreid door het hele huis. Je kunt dus niet zeggen dat ik een roze fetisj heb. Toch kijk ik nu door een andere (roze?) bril. Vanmorgen, al winkelend in de stad, en vanmiddag surfend op internet langs mijn favoriete merken. Wat blijkt? Ik word er best hebberig van: roze. Mits simpel van vorm (geen tierelantijnen) en niet te zoetig van kleur. Dan moet je bij de Scandinaviërs zijn. Zij blinken nu eenmaal uit in tijdloos, vriendelijk en toegankelijk design. Bij deze producten was het love at first sight. Ik fantaseer al hoe ze bij mij thuis zouden staan. Goed excuus: ik heb allang geconcludeerd dat mooi roze prachtig staat bij zwart, diep donkerbruin en alle tinten groen; helemaal mijn kleuren.

Mijn nieuwe liefdes (ook verkrijgbaar in andere kleuren)

1 Bord van Issey Miyake voor iittala €25,90 2 Niet Scandinavisch maar o zo mooi, hanglamp van made.com € 35 3 Spiegel Flip van Normann Copenhagen €95 4 Vaas van Alvar Aalto voor iittala €130 Vloerkleed Oona van Normann Copenhagen €270 6 Vaasje van Marimekko € 45 7 DLM tafel van HAY € 159 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.