Hoezo wel denken en niet zeggen?

 

Vandaag alwéér een feestdag. Never a dull moment aan het einde van het jaar. December is in mijn leven altijd al een van feestjes aan elkaar hangende maand geweest. De ene na de andere verjaardag afgewisseld met officiële feest- en vrije dagen. Vuurwerk en marsepein. Taart en bitterballen. Het houdt niet op.

 

Vandaag weer iets

 

En nou hanteer ik al jaren het credo: zeg het met bloemen. Lekker gepikt van de reclame en een mooie smoes om niet te hoeven zeggen wat ik denk. Natuurlijk gaan er vandaag ook weer bloemen mee. Als het goed is amaryllissen. Van die lange joekels.  Maar ja… eigenlijk zou ik het eens een keer met woorden moeten zeggen.

 

En dat ga ik nu dus doen

 

Ik hou van je omdat je:

Er altijd voor me bent als er iets is

Een geduldig luisterend oor hebt

Lieve woordjes klaar hebt

Ongelofelijk samen met me kan keten

Alle achterlijke liedjes, net als ik, zo mee kunt zingen

Een nuchtere en heldere kijk op de dingen hebt

Altijd in bent voor een geintje

Begrip, maar ook gedegen advies hebt

Altijd kan lachen

Me hebt leren koken

Steeds weer helpt bij feestjes waar ik weer eens teveel hooi op de vork neem (business as usaual)

De boel zo goed op een rijtje kan zetten

Origineel en creatief bent

Het net zo leuk vindt als ik om flauwekul uit te kramen en uit te halen

Kunt troosten als niemand anders

Daarin dus heel erg op papa lijkt

Zo ontzettend anders bent dan ik

En toch zo hetzelfde

 

Ik zou je voor geen goud willen missen

 

Lieve zus, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.
Beeld: Wedding chicks