Hoeveel voetbal kan een mens hebben?

 

Ik ben er niet zo van, maar bij mij in de buurt kunnen ze er geen genoeg van krijgen.

 

 

 

Haarlem heeft al jaren geen profvoetbalclub meer maar soms denk ik dat de eredivisie in mijn buurtje wordt gespeeld. De mijne is voor Ajax. Op links woont een PSV’er en daarnaast eentje die fan is van FC Twente. En dan is er ook nog eentje die bijzonder chagrijnig wordt als Feyenoord verliest. Zijn vriendin sluipt dan zachtjes door de woonkamer omdat zijn humeur dan niet te harden is.

 

Vaak kijken deze heren in Huize Smit naar de wedstrijd van hun club tegen Ajax en dan is het net of ik naar een aflevering van VI Vandaag zit te kijken. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn er niks bij. Man, man, man, wat kan je veel leuteren over voetbal. En dan dat humeur als WE de wedstrijd winnen of ZE verliezen. Euforisch zijn ze dan, of verschrikkelijk chagrijnig. Maar net hoe de wedstrijd verliep.

 

Ik moet nu toch even klagen hoor, want ik durf bijna niet te zeggen dat ik soms zelfs een beetje narrig word van de hoeveelheid voetbal die wij buurvrouwen jaarlijks te verstouwen krijgen. Van de zaterdagavondcompetitie met FC Bal op het Dak tot de Champions League waar Ajax van de week vakkundig door Benfica uit werd geknikkerd.

 

Je kunt wel raden hoe de sfeer hier in huis was. Hij zei niks maar zijn hoofd sprak boekdelen en ik zat er stilletjes naast en scrolde me maar suf naar leuke laarsjes en nieuwe bikini’s. En dan moet het WK in Qatar nog beginnen. Misschien ga ik dan maar samen met de buurvrouwen een maand in de bioscoop zitten. Dan zien we tenminste wat anders op het scherm dan strafschoppen en gedoe om gele kaarten.

 

Begrijp me niet verkeerd, we houden heus wel van onze mannen maar die eindeloze hoeveelheid wedstrijden… Pffff, hoeveel voetbal kan een mens hebben?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit