Hoe vind ik nu eens een echt leuke man?

 

Loop je ergens over te piekeren? Heb je behoefte aan iemand die even met je meedenkt? Mail je vraag aan onze coach Mariska: mariska@franska.nl.

 


 

Beste Mariska,

 

Ruim tien jaar ben ik nu gescheiden en hoewel er altijd wel leuke mannen in mijn leven zijn, en ik met sommige van deze vrienden af en toe ook wel in bed beland, is er van een échte relatie nooit sprake. Meestal houden die mannen de boot af. Af en toe bekruipt me het gevoel dat dat aan mij ligt, dat ik alleen maar op types die zich niet willen binden val. Maar dat kan toch niet? Of valt dat psychologisch wel uit te leggen? Hoe het ook is, ik ben er klaar mee: ik wil gewoon een gezellige relatie met een man die geen afstand houdt. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

 

Groetjes,

Karin

 


 

Hi Karin,

 

Na mijn scheiding fantaseerde ik over dates met spannende mannen die als een blok voor mij vielen en die leken op Brad Pitt of Hugh Jackman. De realiteit was net even anders: die leuke knappe mannen kwam ik niet tegen op het schoolplein, in de supermarkt of dorpskroeg. En als er eens een fraai exemplaar langs het hockeyveld stond was ie getrouwd of ‘deed niet aan monogamie’. Natuurlijk greep ik weleens een meneer bij de kraag, en werd hopeloos verliefd, maar meestal kwam ik er na een aantal maanden achter dat ik de man in kwestie eigenhandig op een wit paard had gehesen, een plek waar hij helemaal niet wilde zitten. Na een aantal van dit soort mislukte relaties bleek dat ik vooral verliefd was op het idee van een geweldige relatie en dat ik dat zo graag wilde dat doodgewone Nederlandse mannen ineens veranderden in de perfecte prins die ze vanzelfsprekend niet waren. Hoe zit dit bij jou Karin? Je schrijft namelijk dat je ‘altijd wel leuke mannen’ in je leven hebt, maar wat voor soort mannen zijn dit? Zijn dit echt mannen die jij wilt, heb je het gevoel dat jullie meer zijn dan vrienden waar je af en toe het bed mee deelt? Of heb je meer behoefte aan een man dan aan die man? ‘Wel leuk’ klinkt namelijk niet alsof jij halsoverkop verliefd bent… en ja, dat voelt hij natuurlijk ook. Logisch dat hij dan de boot afhoudt. Het goede nieuws: die echt leuke man is er. Die topper die helemaal over zijn oren verliefd op jou gaat worden. Misschien moet jij gewoon geen genoegen nemen met ‘wel leuk’ en daar dus ook geen tijd meer in stoppen. Het klinkt zo simpel, maar maak duidelijk wat je wilt. Als je een afspraakje hebt met een meneer is er niets mis mee om een goed gesprek te hebben over waar je nu staat en wat je wilt in het leven. Het hoeft niet meteen tijdens date 1, maar het mag wel. Jullie zijn geen twintig meer. Ook tijdens een eerste ontmoeting praat je over het feit dat je gescheiden bent, dat je misschien wel moeder bent, hetzelfde geldt voor hem. Waarom zou je in alle oprechtheid niet kunnen zeggen dat je tien jaar lang een heel fijne tijd hebt gehad met best wel heel leuke mannen, maar dat je nu toe bent aan de allerleukste? Waar je echt een mooie relatie mee wilt opbouwen. En je mag hem ook best vragen hoe dit voor hem is en wat hij wil. Je hoeft niet bang te zijn dat hij hard wegrent. Als hij echt uit het goede hout is gesneden zal hij je oprechtheid waarderen. Daarmee is de liefde nog niet beklonken, maar er is wel duidelijkheid. En tot slot: ook meisjes van 40+ willen nog steeds indruk maken, we zetten ons beste beentje voor, zeker als je iemand nog niet goed kent. Maar wees vooral jij. Je mooie, lieve, soms onzekere maar altijd prachtige zelf.

 

Liefs,

Mariska

 


 

Wil jij antwoord op een lastige vraag, relatieprobleem of dilemma, mail dan mariska@franska.nl en wie weet staat jouw vraag straks mét antwoord op de site.

(Als je je vraag opstuurt geef je automatisch toestemming om de vraag te plaatsen op onze site. Je hoeft uiteraard niet je echte naam te gebruiken.)

 

Mariska van der Klis is jurist, coach en redacteur bij Pauw & Jinek. Iedere week denkt zij mee over onze lastige vragen en dilemma’s.

Portretfoto: Bart Honingh