Hoe staat de naam van jouw geliefde in je telefoon?

 

 

Blijkbaar heeft iedereen zo haar manier om de naam van haar partner in de telefoon op te slaan.

 

 

 

Laatst was ik bij een vriendin toen ik aan haar telefoon zag dat ze gebeld werd door haar geliefde. Ik zag de volledige naam van haar vriend op het scherm verschijnen, zijn hele voor- en achternaam. Ha, dat vond ik zo bijzonder, alsof je een collega in je bellijstje hebt staan. Maar volgens haar zat het als volgt. Toen ze hem zes jaar geleden in de kroeg leerde kennen wisselden ze nummers uit en zo belandde hij met naam en toenaam in haar telefoon. Om er vervolgens voor eeuwig zo in te blijven staan. 

 

Mijn meneer was allang in mijn leven voor ik een mobiele telefoon kreeg en staat er dus alleen met zijn voornaam in, gevolgd door drie hoofdletters ICE. Dan weten ze in case of an emergency in mijn telefoon de persoon te vinden die ze moeten bellen. Wel zo handig. Overigens sta ik in zijn telefoon met mijn bijnaam vermeld. Dan wordt het voor de hulpdiensten wel even zoeken eer ze doorhebben dat dit mevrouw Smit is, ik dus.

 

Maar ik heb ook zo van die gekke vermeldingen in mijn telefoon staan. Zo heb ik ‘Zus van de vader van Sanne P. van de hockey’ in mijn telefoon. Die zus kende ik via die vader en die moest ik een keer bellen voor een vriendendienstje. Maar ik wist niet meer hoe de vader van deze Sanne in het hockeyteam van mijn dochter heette. Er zaten namelijk twee Sanne’s in het team en die kon ik altijd prima uit elkaar houden met hun achternaam, Sanne B. en Sanne P. Handig dat Sanne de meest populaire meisjesnaam was in 2002, het jaar dat die meiden uit het team geboren werden. 

 

En de mooiste is deze. Hoewel ze me nooit meer zal bellen staat het nummer van mijn moeder ook nog steeds in mijn telefoon onder haar geuzennaam Mama. Zo is ze er nog steeds een beetje bij. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit