Hoe is het nu met… Lenny Kuhr

 

Weet je nog dat Lenny Kuhr in 1969 het Songfestival won? Ze was pas net negentien.

 

Vier dagen na haar negentiende verjaardag versloeg ze de andere kandidaten bij het nationaal Songfestival en mocht ze Nederland vertegenwoordigen in Madrid bij het grote Eurovisiesongfestival. Daar won ze met haar eigen compositie De Troubadour. 

 

 

Zoals je misschien nog weet was het dat jaar heel bijzonder dat vier landen op een gedeelde eerste plaats stonden. Ze hadden allemaal een score van achttien punten. De winst deelde Lenny samen met Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Voor Lenny betekende haar winst het begin van een internationale carrière die haar tot in Japan beroemd maakte.

 

In haar prachtige lange bruine haar droeg Lenny altijd een klein speldje. Datzelfde kleine haarspeldje zag je toen bij een heleboel jonge vrouwen terug en daardoor werd de zangeres ook nog eens een stijlicoon van jewelste. 

 

In 1974 maakte Lenny Kuhr voor het WK voetbal een speciale versie van haar Troubadour voor Rinus Michels, getiteld De Generaal. Met het nummer Visite scoorde ze in 1980 nog een keer een enorme hit. 

 

 

Maar daarna werd het stil. Letterlijk. Ze raakte plotseling tijdens een optreden haar stem kwijt waardoor zelfs praten voor lange tijd niet meer mogelijk was. Gelukkig herstelde ze en trekt ze nog steeds volle zalen. 

 

Wil jij haar ook nog een keertje zien optreden, samen met nog een heleboel andere winnaars van het Eurovisiesongfestival? Lekker meezingen met al die bekende nummers?  

 

Dat kan bij het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar wil jij natuurlijk bij zijn. Er is een fantastische line-up met alleen maar winnaars én natuurlijk onze eigen Lenny Kuhr.

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestivalfeest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticket Master.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers