Hoe gaat het nu met Kate Bush?

 

Deze Britse zangeres werd op jonge leeftijd ontdekt, maar haar fans hoorden na haar succes jaren niks meer van hun idool. Tot een paar jaar geleden. 

 

De 61-jarige Britse zangeres en singer-songwriter Kate Bush tekende op 16-jarige leeftijd bij de grote Britse platenmaatschappij EMI. Ze is de eerste vrouwelijke Engelse artiest die met een zelfgeschreven lied een nummer-1-hit scoorde. Natuurlijk ken je Wuthering Heights, inmiddels ruim 42 miljoen keer beluisterd op Youtube.

 

 

Kate staat bekend om haar aparte zangtechniek en heeft een groep trouwe fans. Maar die fans moeten vaak veel geduld hebben. Het kan jaren duren eer de zangeres weer iets van zich laat horen. Zo duurde het zelfs twaalf jaar voordat haar album Aerial uitkwam.

 

Over haar privéleven deelt Kate niet zoveel. Zo zou ze in 1992 getrouwd zijn met gitarist Danny Mclntosh. Samen hebben ze een zoon Albert, 21 jaar oud en met de muzikale genen van zijn ouders, want ook Albert is muzikant. 

 

Maar hoe komt het dat we na haar enorme succes al die jaren niks meer van Kate Bush hebben gehoord? Het internet speculeerde erop los. Zo werd gezegd dat Kate een kluizenaar zou zijn, misschien was ze wel verslaafd of had ze enorme plankenkoorts. 

 

 

Tot maart 2014, toen maakte Kate op haar website bekend dat ze voor het eerst na 35 jaar weer op tournee zou gaan. De 22 concerten in Londen waren binnen een kwartier uitverkocht. Kate vroeg haar fans om tijdens haar concert geen foto’s of video’s te maken. Op haar website zei ze dat ze heel graag in contact wil zijn met haar publiek maar niet met telefoons of camera’s. Zo koos ze voor een intieme theatersetting zodat ze de ervaring echt samen met haar fans kon delen. 

 

De reden dat we twaalf jaar op een nieuw album van Kate moesten wachten is omdat ze destijds iets veel belangrijkers had te doen: de opvoeding van haar zoon. Hiervoor had ze tijd nodig.  

 

Of we nog iets horen van Kate Bush zal moeten blijken. Misschien komt ze over een tijdje wel weer terug. Maar vooralsnog geniet zij van haar privacy ergens in Engeland en maakt deze vegetariër lekkere hapjes klaar voor haar gezin. 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers