Hoe gaat het nu met Diana Ross?

 

There ain’t no mountain high enough. Ain’t no valley low enough. Deze songtekst doet je natuurlijk denken aan de enige echte Diana Ross. Ze heeft een succesvolle carrière gehad, en ze is nog lang niet klaar. Na twaalf jaar gaat ze weer op tournee.

 

Diana werd in 1944 geboren in Detroit. Haar officiële naam was Diane in plaats van Diana, omdat er een fout werd gemaakt bij het ondertekenen van haar geboorteakte. Later heeft ze haar naam veranderd naar Diana, hoewel veel vrienden en familie haar tot op de dag van vandaag Diane noemen. 

 

Op haar vijftiende vormde ze samen met vriendinnen Mary Wilson, Florence Ballard en Barbara Martin “The Primettes”. Barbara Martin stapte uit, maar de andere dames gingen door en werden een internationaal succesvolle R&B-groep. In 1960 veranderden ze de naam van The Primettes in The Supremes. Ze werden een act van wereldklasse.

 

Het was in eerste instantie niet Diana’s ambitie om artiest te worden. Eigenlijk had ze het liefst modeontwerpster willen worden. Tijdens haar studie aan de Cass Technical High School volgde ze dan ook extra lessen naaistervaardigheden, hoedenbouw, patronen maken, ontwerp en modelleren, om zo haar droom waar te kunnen maken. 

 

In 1969 verliet Diana The Supremes en koos ze voor een solocarrière. Ze scoorde hit na hit met Reach Out and Touch Somebody’s Hand, Upside Down, I’m Coming Out, Endless Love en natuurlijk met Ain’t No Mountain High Enough. Ook was Diana platenproducent en was ze te zien als actrice in de filmmusical The Wiz samen met haar goede vriend Michael Jackson. 

 

Diana Ross is een van de meest succesvolle artiesten van Motown Records, een platenmaatschappij waar ze een lange geschiedenis heeft. Voordat ze als artiest bij Motown tekende werkte ze er namelijk al als secretaresse. 

 

Ze heeft een carrière die meer dan zes decennia omvat. Door de jaren heen heeft Diana veel verschillende prijzen gewonnen, zoals een Golden Globe, een Tony en verschillende Amerikaanse Music Awards.

 

 
In 1971 trouwde Diana met muziekmanager Robbert Ellis Silberstein, met wie ze twee kinderen kreeg. Na hun scheiding trouwde ze met de Noorse Arne Næss Jr. met wie ze twee zoons heeft. Diana Ross had ook al een dochter met Berry Gordy. Het meisje werd een half jaar nadat Diana met Silberstein trouwde geboren. En sinds 2009 is Diana trotse oma van inmiddels drie kleinkinderen. 

 

Misschien herken je de kinderen van Diana wel. Die treden namelijk in haar voetsporen. Oudste dochter Tracee Ellis Ross is actrice, Diana’s zoon Evan Ross is acteur en dochter Rhonda Ross is zangeres.

 

In 2009 kwam Diana volop in de schijnwerpers toen bekend werd dat Michael Jackson haar had aangewezen als voogd voor zijn kinderen. Daarna bleef het een tijdje rustig, maar onlangs kondigde Diana aan om na twaalf jaar weer op tournee te gaan. 

 

In juni en juli van volgend jaar geeft de 75-jarige zangeres zes shows. De echte fans zullen daar wel een eindje voor moeten reizen, want ze treedt voorlopig alleen op in Groot-Brittannië.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers