Hoe gaat het nu met? Catherine Deneuve

 

Een 75-jarige Franse actrice bekend om haar schoonheid en rollen in films van enkele grote regisseurs. Ik heb het natuurlijk over Catherine Deneuve. Acteren heeft ze niet van een vreemde, haar ouders waren namelijk de acteurs Maurice Dorléac en Renée Deneuve.

 

Catherine startte haar filmcarrière met een kleine rol in de film Les Collégiennes, waarna er nog vele films en rollen volgden.

 

Naast de bekendheid die ze heeft opgebouwd met haar schoonheid en acteertalent trok Catherine ook veel aandacht met haar relaties met beroemde mannen. Met regisseur Roger Vadim en acteur Marcello Mastroianni kreeg ze prachtige kinderen: zoon Christian Vadim en de beeldschone Chiara Mastroianni. Zowel Christian als Chiara is acteur, met Chiara heeft ze zelfs samen in een film gespeeld.

 

Naast acteren, wat Catherine vandaag de dag nog steeds doet, is ze ook een heel goede zakenvrouw. Zo heeft ze haar eigen productiemaatschappij en is ze nog steeds model. In de jaren 70 was ze het gezicht van het Chanel No.5-parfum en sinds 1986 heeft ze haar eigen parfum. Ook was Catherine de muze van Yves Saint Laurent en Chanel.

 

Maar waar houdt de beeldschone Française zich op dit moment mee bezig? Ik heb ontdekt wat haar hobby’s zijn en wat ze nu doet.

 

Als klein meisje wilde Catherine binnenhuisarchitect worden, iets met stoffen, antiek en lampen. Het is weliswaar niet haar beroep geworden, maar het is wel een heel grote hobby geworden.

 

 

Catherine is altijd druk bezig geweest en zelfs nu is ze nog actief. Daarom hoop ik ook dat ze geniet van haar kinderen en vijf kleinkinderen. Dat ze de tijd neemt om te kunnen tekenen en fotograferen. Dat ze samen met vrienden luistert naar mooie muziek, geniet van de mode en nog veel mooie films mag kijken in de bioscoop met misschien wel een van haar kinderen of kleinkinderen in de hoofdrol. 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers