Hoe fout is Yvon Jaspers?

 

De boeren hebben veel krediet verspeeld, maar dat geldt volgens de TV Man ook voor Yvon Jaspers.

 

 

 

De presentatrice blijkt een geharde zakenvrouw, die zichzelf via de boeren graag verrijkt.
Dat de Boer Zoekt Vrouw-presentatrice niet vies is van een commercieel avontuur bleek in 2010, toen ze bij De Wereld Draait Door haar gezellige Kakelbont-servies pontificaal aan de man bracht. ,,Het is heel goed te betalen voor iedereen’’, verzekerde ze Matthijs van Nieuwkerk. Het Commissariaat van de Media dacht daar anders over: de VARA kreeg een ton boete!

 

Gratis reclame

Een paar jaar later was het weer raak. Een zeer bevriende boerin organiseerde de Farm & Country Fair en overhandigde tijdens dit evenement het lieve kalfje ‘Suus’ aan Yvon. Uiteraard zond de KRO-ster dat weer uit in haar programma Onze Boerderij. Gratis reclame voor haar vriendin gegarandeerd. Trouwens, Yvonne figureerde ook in spotjes voor de Farm & Country Fair.

 

Loonlijst bij For Farmers

Maar dat is allemaal klein bier vergeleken met haar relatie met For Farmers. Bij dit beursgenoteerde concern, dat een miljardenomzet draait, stond ze gewoon op de loonlijst. Doel: in Onze Boerderij lift deze veevoederfabrikant lucratief (en heimelijk) mee op de Leve de Boer-insteek van Yvon’s programma, waar kritische vragen taboe zijn. Nadat dit werd onthuld, kwam ze onder vuur bij haar eigen KRO en startte het Commissariaat van de Media een onderzoek. De samenwerking met For Farmers werd gedwongen beëindigd.

 

Anne Faber

Hierover mocht Yvon bij Jeroen Pauw (want in Nederland maken ze televisie over televisie) zichtbaar uithuilen en ja, bijna rouwen. Het leek wel of ze een dierbare had verloren, zo geëmotioneerd was ze. Bijzonder saillant was echter wel dat aan de overkant van de tafel de nabestaanden van Anne Faber zaten. Inderdaad: de jonge vrouw die gruwelijk werd vermoord door een psychopaat. Het ontging Yvon, dat zij misschien meer recht hadden op verdriet.

 

Goed doel? Betalen?

Oh ja, nog één dingetje: toen Yvon werd uitgenodigd voor een bijeenkomst van de stichting Varkens in Nood was zij de enige die expliciet geld vroeg van deze goede doelen-organisatie. Dat ze later op televisie weer zat te stralen in mega-stallen met bio-varkens in Roemenië vond Yvonne overigens geen probleem.

 

Misschien moet zij de onderhandelingen met Johan Remkes en het kabinet namens de boeren maar doen.

 

Beeld: Instagram Yvon Jaspers / Door: Falder.nl