Hoe doe jij dat?

 

Dit is iets waar ik de halve dag mee loop te klooien en waarvan ik maar niet begrijp dat ik er nooit iemand over hoor klagen.          

 

Dagelijks stom probleempje, waar ik serieus niet eerder iemand over hoorde, totdat ik er zelf over begon te mekkeren. Toen kwam ik welgeteld één lotgenoot tegen. Eentje. En dan ook nog een man. Kun je nagaan. Hoe doen al die anderen dat? ‘Lijden’ in stilte?

 

Ik bedoel dat met die bril

 

Lijkt wel alsof ik de hele dag aan dat ding zit met m’n vette fikken. Hup, weer wazige plekken voor m’n ogen. Moet er alweer gepoetst worden. En dat terwijl ik om de haverklap m’n handen was, dus hoe die dingen vet kunnen zijn?? Oh, wacht. Handcrème natuurlijk. Ineens weet ik het. De combinatie droge handen en ‘mindere ogen’ is dus een dingetje, want dat betekent meteen ook de combinatie bril en vet.

 

En dat kost me een partij tijd per dag

 

Poetsen geblazen. Altijd zo’n spuitbusje met spul en van die lapjes van de opticien in je tas. En dan zijn de lapjes op een gegeven moment weer vet. Enfin. Zo ben ik lekker aan het klooien. Ik weet dat je van die papiertjes hebt in pakjes, maar die vind ik best hard en ook best nat. En dan moet je er daarna weer met een droog papiertje overheen.

 

 

Ik ben er zo vaak mee bezig dat ik af en toe serieus denk over contactlenzen, maar dan zul je zien dat die ook weer tijdverslindertjes zijn. Dat ik daar nooit iemand over hoor mopperen. Wat kunnen mensen zich toch inhouden. KNAP! Petje af voor al die mensen die niet mopperen, klagen en zeuren over dingen waar toch niets aan te doen is.

 

En trouwens, laat ik mezelf eens verstandig toespreken. Zolang je over dit soort onzin kunt miepen is er ook niet veel aan de hand. Doet me ineens aan dit nummer van Rijk de Gooijer denken, ken je ‘m nog? Hajdewietska:

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.