Hoe chaotischer, hoe intelligenter

 

Sommige mensen worden al onrustig als er een vaatdoekje verkeerd op het aanrecht ligt, anderen zien stapels met zooi niet eens. Het zegt meer over je persoonlijkheid dan je denkt.

 

 

 

Want slimme mensen zouden juist vaker troep maken in huis.

 

Too smart

Sterker nog: hoe chaotischer je bent, hoe intelligenter. Dat bewijzen meerdere studies: Onderzoek van de University of Minnesota wijst uit dat chaos creatief denken en nieuwe ideeën bevordert. Het is bovendien beter voor je creativiteit, als je een beetje tussen de rommel in je laptop neerzet. En ga vooral niet netjes zitten schrijven, want ook slordig schrijven is een kenmerk van intelligentie. Als je geen zin hebt om secuur te pennen of om op te ruimen, dan zou dat kunnen betekenen dat je hersenen met andere (belangrijkere) dingen bezig zijn.

 

Volgens psychologen is de uitkomst logisch te verklaren. Rommelige mensen hebben namelijk een hoog IQ en zijn daardoor vaker drukker bezig met hun carrière. Ze hebben minder tijd om zich bezig te houden met het huishouden. Je hoofd zit als slimmerik vol met slimme zaken des levens en wat minder met die gele vaatdoekjes die je eens moet afspoelen. Opruimen is zonde van de tijd, en slimme mensen geven er ook wat minder om wat anderen van hen denken. Ze gaan gewoon hun eigen gang en het kan hen niet zoveel schelen of ze een huis of bureau vol prullaria hebben.

 

Slim, slimmer, slimst

 

Meer signalen van heel slimme mensen?

 

  • Ze gaan later naar bed
  • Ze vloeken vaker (omdat ze waarschijnlijk gewoon een grotere vocabulaire hebben)
  • Ze douchen vaker koud
  • Ze vinden het irritant als ze mensen horen kauwen op eten of horen smakken
  • Ze tekenen graag tijdens het werk
  • Ze drinken vaker wijn
  • Ze dagdromen
  • Ze praten tegen zichzelf

 

Al met al niets om je voor te schamen dus, die zooi bij jou in de gang. Of dat je in je slaapkamer je vloer amper nog kunt zien. Je bent creatief én intelligent: kom maar door met die rondslingerende kleding. En anders ga je gewoon lekker tegen jezelf zitten praten, of koud douchen. Ha. You smart stuff.

 

Bron: Enterprise League

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com