Hobbel­debobbel

 

Het is deze week weer begonnen! Die zo log, lomp en sloom uitziende beesten, die van ons land ons land maken, zijn dansend en springend de wei in gegaan. Heb je het gezien? Zo grappig dat die meisjes zo’n lol hebben als ze weer lekker naar buiten mogen. Lekker met de voeten in het gras. (Ja, sorry hoor, mag ik even weten waarom een paard wel voeten heeft en een koe niet?)

 

M’n vader komt uit een boerenfamilie, waar alles draaide om de koeien. Gras, hooi, melk, biest, kalfjes en zo af en toe een enge stier. Jek. Verder alles supergezellig en lekker overzichtelijk. Tenminste, dat was het toen. Intussen heb ik wel begrepen dat het allemaal een grote administratieve toestand is geworden. Ik benijd de mensen niet, die daar steeds mee te maken hebben. Sterkte!

 

Zoals ik het me herinner was het alleen maar leuk. Nou ja… behalve dat er muizen in de hooiberg zaten dan. En dat je over een plank over de sloot moest lopen of slootje moest springen. Nog niet zo erg, als mijn vader, die mijn moeder in het boerenland introduceerde met bokkie springen in de wei. Waarbij-ie voor de grap even voor een koeienvlaai was gaan staan. Klats kledder, bah! Daar gingen de stadse schoentjes van m’n moeder.

 

O ja

 

Vergeet even te zeggen dat het op 26 mei en 5 juni de Open Boerderijdagen zijn.
Zullen we bokkie springen?

 

Niet vergeten: Voor de gezelligheid even naar de nieuwe playlist luisteren op radiofranska.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.