Waar was jij toen je het hoorde?

 

Morgen is het twintig jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij dat verschrikkelijke auto-ongeluk in Parijs. Je weet vast nog waar je was toen je het hoorde… Deze week wordt haar dood volop herdacht in de media. We zetten voor je op een rij wat er vanavond en morgen over haar op tv komt. Met onder andere een documentaire waarin ook haar zoons William en Harry over haar dood vertellen…

 

 

Vanavond

 

NPO1 – 20.35 uur: ‘Diana: zeven dagen die de wereld schokten’

Dit jaar gemaakte Britse documentaire met een terugblik op de week die voorafgaat aan Diana’s begrafenis. Een week die leidt tot ernstige twijfel over de toekomst van de Britse monarchie.

 

RTL8 – 20.30 uur: ‘Diana’

Na haar scheiding van Charles wordt Diana verliefd op de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Khan. Ze houdt de relatie geheim voor de pers. Khan heeft veel moeite met alle aandacht die naar Diana uitgaat en smacht naar een ‘normaal’ privéleven. Na twee jaar komt er een einde aan de relatie. Diana zoekt haar toevlucht tot miljonairszoon Dodi Al-Fayed. (Met Naomi Watts als Diana.)

 

SBS6 – 23.30 uur: ‘Diana: de geheime tapes’

Het verhaal van prinses Diana is tot dusver altijd door anderen verteld. In nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal praat ze vrijuit over onder meer haar huwelijk met prins Charles. Mensen die voor en met Diana hebben gewerkt komen ook aan het woord.

 

Morgenavond

 

SBS6 – 20.30 uur: ‘Diana, de people’s princess’

Deze documentaire geeft een beeld van de bijzondere week in 1997, waarin Diana overleed en haar begrafenis plaatsvond. Haar zoons komen voor het eerst aan het woord. Zij vertellen over hoe zij met haar tragische en vroegtijdige dood zijn omgegaan.

 

Door Caroline Griep