Hier word je blij van: longen gemaakt van bloemen

 

Vorige week al las ik dat de Keukenhof niet opengaat. Nu gaat er wel meer niet door deze periode, maar veel kan verzet worden naar later in het jaar.

 

De bloeitijd in de Keukenhof valt precies in coronatijd en dat vind ik zo sneu. Voor al die mensen die zo hard gewerkt hebben aan de bloemenattractie, de bloembollen die in prachtige bloei staan, om nog maar te zwijgen over de financiële gevolgen. Vorig jaar kwamen in acht weken tijd anderhalf miljoen mensen kijken. Om het leed een beetje te verzachten en het harde werk niet voor niks te laten zijn, kun je binnenkort vanuit je eigen huiskamer een virtuele tour langs de bloemenvelden volgen.

 

En nu heeft de Keukenhof nog iets leuks, namelijk een gigantisch bloemen- en plantenkunstwerk in de vorm van een paar longen. Met 50 duizend planten en 150 duizend bloemen hebben vrijwilligers (in shifts en met niet teveel tegelijk vanwege de veiligheidsvoorschriften) in vier dagen tijd longen gemaakt zo groot als een half voetbalveld. Onder de hashtag flowers4oxygen roept de organisatie op om je eigen kunstwerk – hoe klein of groot ook – te delen op sociale media om zo iedereen tijdens deze coronacrisis een beetje op te vrolijken. Om troost, liefde, vertrouwen en positieve energie met de wereld te delen. Een prachtig initiatief, zeker nu de bloemensector het zwaar te verduren heeft. Want wie wordt er nu niet blij van een groot kleurig boeket of ander bloemenkunstwerk?

Ik ga vanmiddag na mijn rondje boodschappen gelijk naar de bloemist voor een grote bos verse bloemen. Daar ga ik een krans mee maken die ik aan mijn voordeur hang. We kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken in deze grauwe tijd. Wie doet er mee? 

Benieuwd naar de gigantische longen bij de Keukenhof? De making of zie je hier: 

 

 

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman