Hier kun je zien of jouw vlucht met Transavia is geannuleerd

 

Transavia heeft grote problemen om het zomerschema rond te krijgen en moet daarom deze vluchten schrappen

 

 

Tralalaaa, het is deze week Santa Salaria, want naast je salaris wordt ook je vakantiegeld op je rekening gestort. Nog even en de zomervakantie gaat beginnen en de bijbehorende voorpret ook. Welke zomerjurk gaat er mee, een bikini of een badpak, en heb je nog wel genoeg zonnebrandcrème?

 

Helaas, die voorpret wordt voor een heleboel mensen die een ticket hebben geboekt via Transavia wreed verstoord nu duidelijk is welke vluchten de maatschappij moet annuleren. Het hing al weken in de lucht dat Transavia te weinig toestellen heeft om de komende weken al haar passagiers naar hun vakantiebestemming te brengen en daarom haar planning moet aanpassen.

 

Dat betekent dat er alleen al in juni 330 vluchten geschrapt worden en in de maanden juli en augustus gaat het om zo’n 200 vluchten. Behoorlijk balen als die van jou ertussen zit en jouw vakantieplannen daardoor in de war worden geschopt.

 

Hier kun je zien of jouw vlucht van juli of augustus geannuleerd is. Als het goed is hebben alle passagiers die een los ticket hebben geboekt voor een gewijzigde of geannuleerde vlucht inmiddels een e-mail gekregen waarin hun rechten staan vermeld. Zo kun je je ticket omboeken of je geld terugvragen en worden je onkosten vergoed als je onverhoopt een extra hotelovernachting moet boeken. Als je via een reisorganisatie hebt geboekt dan nemen zij contact met je op.

 

Wil je meer weten over hoe het zit met je rechten in het geval van een wijziging of annulering, kijk dan even hier.

 

Credits beeld Instagram  @mark_wagtendonk @Transavia

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit