Adresjes… je kunt er nooit genoeg van hebben. En zeker als het om eten gaat.

 

7x lekker eten in Florence

 

1 Trattoria Il Cibreo, Via dei Macci, 122r

Naast het chique dure Il Cibreo zit de trattoria. Via de keuken zijn ze met elkaar verbonden. Hier schuif je aan aan lange tafels en eet je uit dezelfde keuken als de chique buren. Op tijd komen, want reserveringen nemen ze in de trattoria niet aan. Gezellig en lekker!

 

2 Mama Gina, Borgo S. Jacopo 37/r

Het eerste restaurant waar ik ooit at in Firenze. En nog altijd een favoriet. Iedereen die ik ernaartoe gestuurd heb, is enthousiast. Gewoon doen dus.

 

3 Don Camillo, Borgo S. Jacopo 57/r

Vlakbij Mama Gina eigenlijk. Al snel denk je dat je een van de twee moet kiezen, omdat je tenslotte geen twee keer in dezelfde straat gaat eten. Hoezo niet? Alleen al een extra reden om nog een keer over de Ponte Vecchio te lopen. Want het is er leuk en lekker.

 

4 Il Latini, Via dei Palchetti 6R

Ik had het er al eerder over. Ik ga elke keer als ik in Firenze ben. Té leuk!

 

5 Osteria Il Mostrino, Via di Borgognissanti 141r

Nog nooit geweest. Maar de reden dat ik snel weer wil. Deze tip kreeg ik een paar weken geleden van John de Greef, fashion-reporter van Elsevier. En als hij iets aanraadt… gaan! Heb ik nog nooit spijt van gehad.

 

6 Cantinetta Antinori, Piazza Antinori, 3

De ‘kantine’ van de bekende Italiaanse wijnfamilie Antinori. Het heet kantine, maar reken niet op kantineprijzen. Leuke is, dat je daar echt alle wijnen van Antinori per glas kunt proeven. En er echt traditioneel Toscaanse gerechten bij proeft. Lekkere bruschette bijvoorbeeld.

 

7 Enoteca Pinchiorri, Via Ghibellina 87

Hier loop ik al decennia aan voorbij. Ben ik nog steeds voor aan het sparen, zal ik maar zeggen. Geen idee of het er ooit van komt, maar het schijnt FANTASTISCH te zijn. En duur dus. Maar stel, er is iets te vieren en je bent ook nog toevallig in de buurt… je kunt maar beter wel het adres bij je hebben, toch? Weet nooit waar het goed voor is. Misschien alleen voor de ‘name-dropping’? Dan zal ik meteen maar even zeggen hoe je het uitspreekt: pinkjorrie.

 

Ciao!

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.