Hieperdepiep: dit trakteer je als je jarig bent

 

Wie jarig is trakteert taart. Maar met het huidige klimaat, waarin níemand honger heeft, is taart een lastig fenomeen. Danique kwam met de geniale oplossing. IJstaart!

 

Ik kreeg een bordje met sorbetijs, pistache-ijs, een bevroren framboos, een goddelijk lekkere bodem… Je snapt het: ik hou voor altijd van haar. Onthouden dus bij twintig-plus: trakteer ijstaart. En als we een suggestie mogen doen, dan zijn dit de exemplaren waar wij een halleluja van slaken.

 

1. De framboisier is dus net zo lekker als ‘ie klinkt. Mijn nummer één.

 

 

2. Voor alle zoete lekkerbekken: chocola, chocola, chocola.

 

 

3. Met passiefruitsorbet, gezouten-karamel-roomijs, kokosroomijs… Meine gute, wat lekker.

 

 

4. Een omelette Siberienne graag.

 

 

5. Met witte chocolade. Ik zou er bijna van gaan nommen. Bijna.

 

 

Door: Adeline Mans

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Adeline Mans