Het zonnetje in huis? Ik?

 

‘Il cimitero è sull’altro lato’ (De begraafplaats is aan de andere kant). Italië, 19.00 uur. We waren iets te vroeg bij het restaurant, waar we die avond zouden eten, dus liepen we een beetje rond te kijken in de buurt. Komt er een mevrouw aan om me de weg te wijzen. Ik realiseerde me meteen dat ik voor de zoveelste keer weer helemaal in het zwart gekleed was. Vorig jaar in Bretagne kwamen we onverwacht bij ons stamcafeetje aan, waar een herdenkingsbijeenkomst bleek te zijn voor de overleden moeder van Joelle, de vrouw van het restaurant waar we vaak komen als we daar zijn. We werden binnengeroepen en even later kwam er nog een Nederlandse toerist binnen die me vroeg of ik officieel uitgenodigd was? Jullie zijn zo stemmig gekleed. Afgelopen zondag ging ik naar de Amsterdam Fashion week. Lang getwijfeld, maar toch maar weer een zwart jurkje aangetrokken. Wat bleek bij aankomst? Pakweg 90% van de fashion-scene loopt nog steeds in het zwart.

 

Zwart, zwart zwart…
wanneer houdt het eens op?

 

Ik kreeg ooit het advies van een coach om wat meer wit te gaan dragen. ‘Dat komt toegankelijker en vriendelijker over’, zei hij. Niet dat ik om advies had gevraagd wat dat betreft, maar het zette me wel aan het denken. Verder dan wat witte accenten of een wit kledingstuk gecombineerd met zwart ben ik tot op heden nog niet gekomen. Nu heeft chef look & feel van Franska.nl Renee een prachtige selectie voor me gevonden.
 

 

Als ik vanavond thuiskom, ga ik sowieso dat witte vest bestellen. En die sjaal. En misschien ook die ring (eerst nog even de prijzen checken natuurlijk). Eens kijken of ik het durf. Wit met wit en wit. Wel heel besmettelijk, maar een stuk vrolijker. Word ik misschien ooit nog het zonnetje in huis.
 

1 Wollen baret van Maison Michel €436 Net-a-porter

 

2 Sweatshirt met kant €39,99 Wenz

 

3 Backpack Monochrome chic, vanaf februari in de winkel €299,99 Ecco 

 

4 Ecrukleurig, gemêleerd, gebreid vest met lange raglanmouwen €213 Humanoid  

 

5 Soft 8 sneaker met klittenbandsluiting, ligt vanaf februari in de winkel Ecco €134,99

 

 

6 Oversized wollen sjaal €55 &Other Stories

 

7 Sterling zilveren ring met witte Swarovski-steen €115 Wouters & Hendrix

 

8 Embroidered shirt €69 &Other Stories

 

9 Kokerrok met split van Ted Baker €180 De Bijenkorf

 

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.