Het toppunt van níet-sexy

 

Die vrijpartij zou spontaan eindigen als het aan mij zou liggen…

 

Let’s be honest: hoe vaak kijk jij op je telefoon? Een keer per uur? Een keer per half uur? Per minuut? Als we onderzoeken mogen geloven zou dit gemiddeld rond de 150 keer per dag zijn. Als je dan uitrekent dat je elke keer een minuut kijkt betekent dit dat we 2.uur.per.dag op dat ding zitten te koekeloeren. Ongelooflijk toch? In die tijd zou ik heel veel andere dingen kunnen doen. Nog een extra stukje voor Franska.nl schrijven bijvoorbeeld. De was doen. Koffiedrinken met een goede vriendin. Een wel héél goede maaltijd koken. Sporten. Naar Londen op een neer vliegen… Jeetje wat een zee van tijd zou je overhouden voor leuke dingen.

 

Maar ach, mobieltjes zijn een deel van ons dagelijkse leven geworden. En ze hebben ook niet alleen maar slechte kwaliteiten, toch? Zo houd ik met mijn mobiel contact met mijn vader en broer die in Duitsland wonen en met mijn vriend in Londen. Hij zorgt er ook voor dat ik nooit de weg kwijtraak. En dat ik elke ochtend op tijd wakker word. Dus dat handige apparaatje totaal de grond in trappen heeft niet zo veel nut.

 

 

Maaaaaaar. Voor alles is er een tijd en plek. Zo vind ik het ontzettend onbeleefd als tijdens een presentatie degene naast mij de plannen voor het weekend zit te bespreken op WhatsApp. En dan heb je ook van die mensen die je bijna omver fietsen omdat ze zitten te appen of bellen. Doe dat eens even niet. Thank you very much. Maar wat ik nu gelezen heb slaat écht alles. Zo blijkt dat één op de zes jongeren (ja, dat lees je goed) z’n telefoon checkt tijdens de seks.

 

Excuse me? Wat voor ontzettend saaie sekspartij moet je hebben om op je mobiel te gaan kijken?! Doe even normaal mensen. Wat is er nou zó belangrijk dat het niet even een half uurtje kan wachten (of 10 minuten… kan ook natuurlijk). Hoe doe je dat überhaupt? ‘Sorry schat, even tussendoor kijken hoeveel likes ik heb op die foto op Facebook/even wat toevoegen aan dat boodschappenlijstje van me/mijn vriendin belt’.

Dat rollebollen zou in een klap spontaan voorbij zijn als mijn vriend dit bij mij zou flikken. Ik sta hier versteld van.

 

Niet alleen jongeren zijn zoveel met hun telefoon bezig. Zo blijkt dat onder de 35-plussers tien procent hun mobiel checkt.

 

Ik vind het bizar. Ik hoop echt heel erg voor je dat het seksleven van jou en je partner niet zo saai is dat je je mobiel tussendoor even moet checken. En if so, dan zijn er genoeg tips om je seksleven wat op te leuken. Lees maar. En succes!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam