Het recept voor makkelijke broccoli­soep

 

De woensdag is voor gezond, niet te ingewikkeld en snel: de drie redenen om een smakelijk soepje in elkaar te klussen.

 

Men neme broccoli voor het groen, maar alleen broccoli is ook maar saai. Daarom vroegen we onze buren van online foodmagazine FavorFlav om een bijpassend receptje. Hadden ze natuurlijk, en-ie blijkt nog vegan te zijn ook.

 

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 stronken broccoli
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetl. ras el khellout
  • 1 liter water
  • 100 g amandelen
  • shiso purple cress
  • fleur de sel naar smaak
     

Zo maak je het
1. Verhit de oven tot 200 graden en pof de knoflook 10 minuten.

2. Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze fijn.

Was de broccoli, verwijder het harde deel van de stelen en snijd de stelen en de roosjes in grove stukken.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan, fruit de sjalotten en de knoflook kort aan. Bak de broccoli en de ras el khellout mee.

4. Breng intussen het water aan de kook, giet het bij de groenten in de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken.

5. Deze soep hoeft niet te worden gemixt en gezeefd.

6. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin.

7. Breng de soep op smaak met fleur de sel en garneer ‘m met de amandelen en de shiso purple cress.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav