Het nieuwe seizoen

 

Jaaaaaaaa nog een weekje en dan gaan we de lucht in. Nou ja, bij wijze van speken dan hè… 

 

Ik bedoel natuurlijk dat Heel Holland Bakt dan weer begint. Wij hebben het hele seizoen al  opgenomen, maar ook voor ons blijft het altijd spannend wat er van al het materiaal overblijft. Want ik heb je weleens verteld dat de camera’s samen zo tussen de vijftig en zestig uur beeld maken, en daar blijft een uur van over. En degenen die dat moeten samenstellen zijn daar echt wel even mee bezig hoor. Beelden vanuit verschillende standpunten samenstellen, wat laat je wel zien en wat niet.

 

Maar wie niet kan wachten tot volgende week, voor de échte fans is er ook de HHB-app. Daar kun je bijvoorbeeld in de adventkalender allerlei grappige dingen vinden en prijzen winnen. Misschien heb je het filmpje van wat wij doen tijdens de technische opdracht al langs zien komen, maar ik deel het hier samen met een ander filmpje ook nog even. Dan zie je wat wij doen tijdens de pauzes. En ja, we plagen elkaar graag.

 

Robert en ik mogen tijdens de technische opdracht niet in de tent blijven, dus wat doen we dan, dat is altijd de vraag. Nu krijg je dus een inkijkje, al gaan we ook wel gewoon een stukje wandelen of koffie drinken. Of als Nhaan mee is laat ik haar door het bos rennen.

 

Behalve HHB is er ook het nieuwe programma Doorbakken als opvolger van Smaakt naar meer. Robert en ik gaan daarvoor op pad en Irene Moors gaat aan de praat met gasten. We zitten nog middenin de opnames daarvan, maar ook daarvan zal ik je af en toe een sneak peak geven.

 

En als je vragen hebt, stel ze hè! Ik beantwoord ze graag, voor zover ik er antwoord op heb.

 

Oké en dan geef ik je ook nog wat bonusfoto’s mee. Dan zie je hoe de persfoto’s gemaakt worden. Die worden al jarenlang door Roland “geschoten”. Zijn we altijd erg blij mee! O en deze foto’s zijn gemaakt door Vivienne, kortweg Vief. Je weet wel, mijn reddende engel tijdens de opnames, die er altijd voor zorgt dat ik er goed uitzie.

 

Zitten jullie klaar? Nog even en dan… bakken maar!

 

 

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden