Het nieuwe normaal is niet relaxed

 

Sinds gisteren mogen jij en ik weer een beetje meer. Ik zat als een van de eersten bij de kapper en dat was zeer ontspannen. Maar daarna vond ik de dag wat minder relaxed.

 

Want ik wilde een testje doen: shoppen in het nieuwe normaal. Dus ik nam de proef op de som in twee verschillende winkelcentra. Eerst naar Amstelveen.

 

Ik had helemaal niks nodig dus ik liep een beetje tussen de rekken met badkleding en lingerie te dwalen in de ene winkel en tussen de opschrijfboeken en papieren zakdoeken in de andere. En ik zal je zeggen, dat had met ontspannen weinig te maken.

 

In sommige winkels leek het wel een operatiezaal. Het personeel liep met mondkapjes en handschoenen. Overal moest ik eerst (terecht) mijn handen desinfecteren. Er werden mandjes of bezoekers geteld om naar binnen te mogen. En is sommige winkels waren zelfs de paskamers gebarricadeerd.

 

Het was er druk en ondanks de pijltjes op de grond liep ook ik af en toe per ongeluk tegen het verkeer in. Waardoor ik toch onbedoeld bijna tegen iemand op botste. Bij de roltrap stond een bordje dat er 4 treden tussen de ene en de andere persoon moesten zitten, maar achter mij stond er iemand met maar twee treden ertussen bijzonder in mijn aura te dringen. Ik werd er gewoon een beetje paniekerig van. Terwijl het juist de bedoeling was dat ik een beetje tot rust zou komen.

 

Poging nummer twee was in een ander shoppingcenter een eindje verderop. Hier was het heerlijk rustig. Met op de grond dikke pijlen en plakkers waar je moest wachten als er te veel mensen in een winkel waren. Dat ging een stuk beter. Maar in de winkels was niks te doen. Dus toen ik een beetje door de rekken wilde snuffelen, stond er meteen een verkoopster naast me die me graag met een nieuwe trui de deur uit zag gaan. Zo voelde ik me ook niet op m’n gemak.

 

Om nu alles via internet te bestellen gaat me ook weer te ver, want daar heeft de lokale middenstand weer last van. Maar of ik het nieuwe normaal wel zo normaal ga vinden, ik weet het niet hoor…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit