Het misschien wel allerliefste verlanglijstje dat de Sint ooit kreeg

 

Lees maar even dit briefje dat vuilnisman Joshua vorige week aantrof

 

Of er nog lief nieuws is? Berichtjes waar je de moed nu eens niet van in de schoenen zinkt? Gebeurtenissen die je niet bevestigen in wat je denkt, namelijk dat niets is wat het lijkt en dat het altijd nog weer veel erger kan? Gewoon een berichtje om even bij te slikken, ontroerd te raken en een klein beetje van vol te schieten? Lees maar even wat dit jongetje aan de lieve Sint schreef.

 

‘Lieve Sint,

 

Ik ben altijd braaf geweest.
Vraag maar aan mama en papa.
Ik wil dit jaar geen kadootjes maar ik zou wel graag hebben dat je Lander zijn autisme wegtovert dan is hij genezen en is het weer leuker thuis. Ik zou superblij zijn. 

 

Dankuwel, lieve Sint!’

 

Dit briefje vond de negentienjarige vuilnisman Joshua toen hij vorige week zijn ronde deed in zijn woonplaats Antwerpen. Joshua moest er, net als ik, even van slikken. Een briefje waarin een jongetje hardop wenst dat zijn broertje niet langer autistisch is, tref je immers niet elke dag. Zeker niet als je zelf als geen ander weet hoe het is om autisme te hebben, zoals Joshua. Vandaar dat Joshua de briefschrijver heel graag een hart onder de riem wil steken. Tegen hem wil zeggen dat het helemaal niet erg is om autistisch te zijn en dat het heel lief is wat hij vraagt, maar dat de Sint hem niet kan helpen omdat autisme niet zomaar weggetoverd kan worden.

 

Probleem is dat Joshua geen idee heeft hoe hij de briefschrijver kan vinden. Daarom heeft hij de hulp ingeschakeld van de Belgische krant Het Nieuwsblad die de brief publiceerde met de mededeling:

 

Heeft uw zoon deze brief geschreven of weet u misschien waar de brief vandaan komt? Laat het weten aan de redactie. Mail naar jan.aelberts@persgroep.net.

 

Fijn hè, dat het nog kan? Gewoon zo’n lief berichtje dat net als al die rotberichten gewoon de krant haalt. Konden we er daar maar meer van lezen, toch? Want dat zou dan betekenen dat het nog best wel meevalt met de wereld.

 

Fijne decembermaand allemaal!

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans