Het meest onbeschofte gedrag van klanten

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Supermarktpersoneel over onbeschofte klanten.

 

 

Man, die maken wat mee de laatste tijd. Leuk én minder leuk. Wij waren wel benieuwd naar hun verhalen en stelden ze dus een aantal vragen. Deze keer: wat is het meest onbeschofte wat een klant gedaan heeft in deze coronatijden?

 

Apart houden
“Mensen die willen dat we schaarse producten speciaal voor hen apart houden en boos worden als we zeggen dat we dat niet kunnen doen.”

 

Uitschelden
“Mensen schelden je om allerlei dingen uit: dat we een product niet meer hadden, dat ik aangaf dat ik geen tijd had om achter iets voor ze te pakken, toen ik vroeg of iemand even een stap naar achteren kon doen vanwege de 1,5 meter afstand… Blijkbaar allemaal redenen voor hen om ons uit te schelden.”

“Het meest onbeschofte was een vrouw die mij helemaal kapot schold omdat ik mensen er niet van weerhield meer dan een product te kopen.”

 

Uitgebreid hoesten
“Klanten die uitgebreid, heel dichtbij gaan staan hoesten. Ik durf er meestal niet echt iets van te zeggen, maar vervelend is het wel.”

 

Bijvullen
“Ik heb meerdere klachten gehad van mensen die zeiden dat we niet genoeg bijvulden, toen ben ik er flink tegenin gegaan door duidelijk te maken wat wij allemaal wel niet doen om te zorgen dat zij kunnen kopen wat ze willen.”

 

Expres kuchen
“We hebben een paar klanten gehad die expres gingen ‘kuchen’ op het contante geld toen wij vroegen of ze wilden pinnen i.p.v. contant betalen. Echt belachelijk. Die mensen zijn de komende tijd ook niet meer welkom in onze winkel.”

 

Boos worden
“Klanten die heel boos worden dat ze na acht uur geen alcohol meer mogen kopen. Ja, echt boos! Dreigen dat ze het toch gewoon meenemen, niet beseffend dat wij dan een hele hoge boete kunnen krijgen. En het gebeurt echt heel vaak!”

Door: Redactie FavorFlav