Het Leger Des Heils biedt warme kamers aan

 

Voor iedereen die in de kou zit biedt het Leger Des Heils met dit prachtige initiatief wat warmte en jij kan ook meedoen.

 

 

 

Gelukkig was het tot nu toe nog niet zo koud, maar de herfst gaat toch echt beginnen. De temperaturen dalen de komende week en dat betekent dat je de verwarming graag aanzet. Alleen is dat vanwege de hoge energiekosten voor veel mensen niet haalbaar, zij kunnen dat gewoon niet meer betalen. En om deze groep toch een warme plek te bieden kunnen ze vanaf vandaag terecht in een van de ruim honderd buurthuiskamers door het hele land. Hier kun je werken, je huiswerk maken of even een kopje koffie drinken en weer een beetje opwarmen.

 

Net zoals een aantal openbare bibliotheken en Amsterdamse kerken wil het Leger Des Heils mensen die thuis in de kou zitten nu al helpen. Zij vinden dat de door de overheid aangekondigde steunmaatregelen veel te laat komen voor mensen die hun hoge energierekening nu al niet meer kunnen betalen. Want dat geld zal pas aan het begin van het nieuwe jaar wat soelaas bieden, terwijl het nu al steeds frisser wordt. Met dit initiatief kan iemand dus ergens anders terecht en thuis de verwarming wat langer uit laten of lager zetten om te besparen op de energiekosten.

 

Eigenlijk is het toch te zot voor woorden dat dit soort initiatieven in zo’n rijk land als Nederland nodig is, maar eerlijk gezegd heb ik ook geen oplossing voor deze bizarre energiecrisis. Wie het wel weet mag het zeggen en tot die tijd zou het mooi zijn als iedereen met ruimte en warmte in overvloed dit wil delen. Dat kan via warmekamers.nl. Daar kun je ook een behaaglijk plekje bij je in de buurt zoeken als je dat nodig hebt.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit