Het is bijna zover

 

Stemmen? Vrouwendag? (Hallo, dat is vandaag!) Weekend? (Net achter de rug.) Ik wil het over iets anders hebben. Ik denk graag verder vooruit. Pasen dus.

 

 

Aangezien we in ‘mwah’-tijden leven, grijp ik elke kans aan om een feestje te bouwen. En Pasen komt eraan, dus extra kansen. Even snel verzinnen wat ik ga doen deze keer qua versiering, gezelligheid in huis en lekkere dingen. Als je niet in winkels komt en alles online regelt, moet je op tijd zijn. Choco-eitjes sla ik over (denk ik), dat is zo ongeveer het enige voordeel van die lockdown, geen verleidingen in de supermarkt waar je toch weer instinkt en die je vervolgens in je eentje weg zit te werken. Man neemt er hooguit twee.

 

M’n paasideeën checklist

 

Kronkelwilg- en bloesemtakken

 

Het ontbijt. Zal ik er dit jaar eens een extra groot feest van maken? Eggs benedict met mimosa? Oeufs en cocotte met brioche? Er zijn twee paasdagen, dus twee keer kans om uit te pakken.

 

Paasbrood (kerststol met een gele strik zeg maar)

 

Torta Pasqualina (Italiaanse paastaart met spinazie met eieren erin verstopt)

 

Paasbest. Uh… moet ik daar over nadenken? Misschien wel leuk om met Pasen eens een keer verrassend voor de dag te komen, al is het maar voor m’n eigen man, die het misschien niet eens merkt. ‘Uh…nieuw? Dat heb je toch wel vaker aan?’ Iets pastellerigs? Heel verrassend als je mij een beetje kent.

 

Narcissen. Veel. En overal.

 

Matthäuspassion niet vergeten

 

Speciaal servies en leuke servetjes bij elkaar scharrelen

 

Iets met zalm? Lamsboutje? Asperges? Zijn die er al?

 

De gehaakte kuikentjes, eieren en vlinders van m’n vriendin tevoorschijn halen

 

O jee. Ik zou bijna de matzes overslaan. Met roomboter en bruine suiker. Liefst die hele grote die alle kanten op springen als je een hapje wilt nemen, maar waar vind ik die online? Online supermarkt Crisp stuurde me laatst een appje dat ze ze nu ook verkopen. Ik had ernaar gevraagd vorig jaar. Zij hebben het normalere formaat.

 

Advocaatje leef je nog? Ieja-deeja. Zelf maken? Toefje slagroom erop. Mmmm

 

Hum…

 

Als m’n man dit lijstje ziet, vraagt ie of ik hem wil vetmesten en of ik van plan ben de wekker extra vroeg te zetten, zodat we alles in twee dagen op krijgen. Hij begrijpt natuurlijk niet dat dit een paas-brainstorm is. Dat er nog gekozen gaat worden. Niet laten lezen dus. Sowieso handig als je ideeën hebt, eerst laten bezinken en zelf keuzes maken, anders heb je discussies voor niks. Laten we dat maar aan de politici overlaten, die genieten ervan. Ik heb nog een weekje, dan moet ik toch wel gaan bestellen. Als jij nog ideeën voor m’n paaslijstje hebt, hoor ik ze graag.

 

Nog even over Vrouwendag

 

Die laat ik toch niet ongemerkt voorbijgaan. Dus heb ik een heel mooi paascadeau voor een van m’n lezers geschnitzeld. Een ei. En niet zomaar eentje. Een super-de-super beauty-paasei van een topmerk dat je bij goede beautysalons ziet. Het marmer met goud-accenten BABOR ‘ampullen-paasei’ met veertien ampullen die bij elkaar een tweeweekse kuur vormen waarmee je je huid voorbereidt op een nieuw seizoen. Zet het in je badkamer en je kunt meteen je eigen home-spa beginnen, met ampullen als Hydra-plus, Perfect glow, Stress control, Pollution protect, Firming en Lift Express. Pure verwennerij gewoon.

 

 

Zelf heb ik al een weekverpakking van de Precious Collection ampullen getest. Echt heerlijk. Je kunt het ei cadeau geven en er zelfs iemands naam op laten zetten. Dus mocht je jarig zijn of vinden dat je iets ‘verdiend’ hebt, vergeet dan niet de eventuele gulle gever te tippen. Zonder personalisering kost het ei €46,90, met naam erop €49,90. Ik verloot er volgende week op Facebook eentje zonder naam. Wil je winnen? Even melden op Facebook onder dit artikel.

 

Een heel fijne week gewenst. Hou je haaks en blijf vrolijk, dat helpt tegen van alles.

 

Liefs,

 

Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska