Het is bijna kerst: doe je voordelen met de maatregelen

Was ik de enige die een tafeltje had gereserveerd exact op het moment van de persconferentie? Gewoon om te ontkennen dat het zo was.

 

 

Ik wilde mezelf nog even hullen in gezelligheid, voor de vierpersoonsregel en het thuisblijven in zouden gaan. Al brengen die misschien wel voordelen met zich mee. Ik zie ineens mogelijkheden om mijn snor te drukken deze decemberperiode.

 

Ongewenst bezoek
Niet iedereen heeft net zoveel geluk als ik heb, dus stel nou dat je een manier zoekt om je schoonmoeder buiten de deur te houden. Stel… Dan zou ik gewoon zeggen dat het van Mark en Hugo niet mag. “Vier is echt de max, schat, we gaan natuurlijk niet ineens met kerst voor je moeder een uitzondering maken.” Klinkt toch heel plausibel? En als je er echt niet onderuit komt kun je altijd nog een kuchje in de strijd gooien.

 

Officiële eindtijd
Ik ben sinds kort ook enorm fan van het Engelse model. Rond achten de club in en om twaalf naar huis. Zo ligt deze bejaarde madam keurig, na zich te vergrijpen aan een kapsalon, om één uur met de luiken dicht in bed. Dit lijkt me ook handig met het kerstdiner, want ergens rond de kaasplank en port sukkel ik altijd in slaap. Doe gewoon drie dagen een avondklok, zodat ik om twaalf uur naar bed kan. Hallo Den Haag, lezen jullie mee?

 

Kerst met de kerstdagen
Huug heeft de vierpersoonsregel trouwens alweer ingetrokken voor de hoogtijdagen, dus met kerst en oudjaar mag je elkaar gewoon legaal besmetten. Het grote voordeel is dat je kerst zich nu gewoon wel een keer beperkt tot de kerstdagen. Niks geen derde, vierde, vijfde, zoveelste kerstdag, want dat mág niet van Mark en Hugo. Heel overzichtelijk wel.

 

Mag het een linner of dunch zijn?
Dit handhaaf ik normaal ook op de zondag, want wie wil nou brak aan de maandag beginnen? Hemeltjelief, wat een achterstand heb je dan op al die uitgeslapen collega’s. Maar denk eens hoeveel winst het geeft met kerst. Gewoon ’s middags uitgebreid tafelen, lekker wijnen en iedereen op een beschaafd moment weer buiten zetten. Daar heb je niet eens een avondklok voor nodig. Kun jij gewoon lekker ’s avonds met je broek op het vreethaakje foute kerstfilms kijken op de bank.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans