Pssst… Had ik al gezegd dat het vandaag een heel bijzondere woensdag is? Franska.nl bestaat 5 jaar en dat vieren we natuurlijk met Franska’s Feest Festival.

 

 

Bij Franska.nl zijn we dol op sieraden. Om te dragen of om naar te kijken, want achter elk sieraad zit wel een verhaal. Mylo Freeman, illustratrice van de Prinsesje Arabella-kinderboekenreeks, heeft een prachtig boek voor grote mensen gemaakt met deze verhalen van beroemde en inspirerende dames en hun sieraden, zoals stijlicoon Iris Apfel en Farah Diba, de vrouw van de sjah van Perzië, die een enorme collectie tiara’s in de kast had staan. Want sieraden versieren de vrouw, maar ze vertellen ook een verhaal over wie ze zijn of wat ze willen zeggen.

 

 

Wist je dat de Amerikaanse Madeleine Albright, voormalig diplomaat en minister van Buitenlandse Zaken, via haar beruchte en indrukwekkende broches een statement maakte? Zo werd ze ooit door de Iraakse dictator Saddam Hussein een slang genoemd. Maar Madeleine liet het er niet bij zitten en droeg kort daarna, toen ze met Irakese ambtenaren moest onderhandelen, een grote afbeelding van een slang op de revers van haar jasje. Zo maakte ze de dictator zwijgend duidelijk dat ze niet van hem onder de indruk was.

 

 

Smullen toch, deze verhalen? In het prachtige boek van Mylo staan er wel vijftig en het zijn stuk voor stuk ware kunstwerkjes door de prachtige tekeningen die ze erbij heeft gemaakt. Haar werk is ook nog t/m 28 november te zien in de I Love Illustration Gallery in Amsterdam.

 

 

Ik mag vandaag 5 van deze heerlijke boeken weggeven. Dus als jij even weg wil dromen bij diamanten tiara’s en armbanden en broches van bijzondere edelstenen, laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht en wie weet ben jij een van de winnaars van Franska’s Feest Festival. Een mailtje naar winnen@franska.nl mag natuurlijk ook.

 

Het regent vandaag prijzen, dus houd de site in de gaten voor nog meer moois!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit