Het groeit de pan uit hier

 

Ikzelf waarschijnlijk ook als het zo doorgaat, want ik heb zin om lekkere dingen te maken met al die spullen. En wie eet dat allemaal op? Oeps…

 

 

Het enige waar die man die afgelopen donderdag langskwam een beetje over te spreken was, waren de kruisbessen. Hij mocht er, ondanks m’n met de minuut slechter wordende humeur, eentje proeven. Eentje dan. Ze zijn ook gigantisch lekker, zoeter dan ooit. En zo ongelofelijk veel als dit jaar hebben we er nog nooit gehad. Dat wat je op m’n foto ziet is nog maar een heel klein deel van wat er allemaal hangt te wachten. 

 

Andere jaren waren ze al opgevroten door de vogels voordat ik eraan te pas kwam. Niet zo heel erg, want ik hap er zo langslopend toch maar een paar weg. Alleen nu krijg ik ineens aandrang om er iets mee te doen. Maar wat? Wat is het allerlekkerste recept? Ik zit te piekeren over kruisbessenvlaai. Of zoiets. Wie heeft er een ontzettend lekker recept voor me? Dan ga ik ze vanavond nog oogsten. Ik reken op de Limburgers onder m’n lezers. En ik weet zeker dat ze er zitten. Sommige kan ik bij naam noemen zelfs. Dus…. please…

 

Misschien kun je er trouwens ook heerlijke shakes mee maken? Smoothies? IJs? Zoetigheden zijn qua kokkerellen niet mijn sterkste kant, omdat ik meer van de hartige afdeling ben, maar ineens slaat het toe, geloof ik. Ik krijg steeds meer zin in zoet. Leeftijd? Wie weet. Ik hoor het dus heel graag als er leuke tips en recepten zijn.

 

Dankjewel vast!

 

PS Er dreigt trouwens ook een overweldigende bramen- en appeloogst (golden delicious) aan te komen later dit jaar. Dus als je toch recepten aan het zoeken bent voor me… Die appels verdwijnen hier vaak in de tarte tatin, maar dit worden een beetje veel tartes zo te zien. 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska