Het drama rondom de familie Gucci

Er zijn sowieso 17 redenen om kwijlend naar deze film uit te kijken (Lady Gaga, Al Pacino, Gucci, Gucci, Gucci, Gucci), maar het drama om de film heen zorgt al voor heerlijke gratis publiciteit.

 

 

 

De familie Gucci, normaal niet zo scheutig met commentaar, slaapt hier al weken onrustig van. Ten eerste zou Al Pacino te dik, te klein en te lelijk zijn om Maurizio Gucci te mogen spelen. ‘Mijn grootvader was blond, groot en knap. Zoals alle mannen in onze familie,’ laat Patrizia Gucci, kleindochter van Maurizio Gucci in een statement weten.

 

Het verhaal in het kort, zodat je begrijpt dat Ridley Scott hier best een film van lustte. De film is overigens gebaseerd op een boek: The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed. Het richt zich op de periode waarin Maurizio Gucci de leiding over het modehuis heeft. Hij is getrouwd met Patrizia Reggiani (Lady Gaga), maar wappert met geld op een manier waar Lil Kleine nog wat van kan leren en houdt er nog wat piccole Patriziaatjes op na. Dat kan Patrizia tot zoverre door de met goud behangen vingers zien, tot hij zijn deel van de aandelen moet verkopen om zijn uitgaven een beetje te compenseren. Dan is het schluss, wat Patrizia betreft. Ze stelt een team samen en huurt een hitman in om haar ooit zo geliefde Maurizio naar de hemel te catapulteren. Hij wordt precies op de stoep van zijn kantoor aan de Via Palestro 20 in Milaan vermoord.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

 

Patrizia krijgt uiteindelijk 18 jaar cel, is inmidels vrij en is hoogst verbolgen over het feit dat Lady Gaga niet de beleefdheid heeft genomen om haar te vertellen dat zij haar rol gaat spelen.

 

 

Beste mevrouw Patrizia Reggiani, ik geloof niet dat u de persoon bent met het grootste recht om anderen te wijzen op de vraag of iets beschaafd is of niet. En bovendien: wat niet is, kan nog komen.

 

Gucci levert wel de kleding voor de film.

 

There is no such thing as bad publicity, tenslotte.

 

Of zoals Oscar Wilde zei: ‘There is only one thing in the world worse than being talked about, and that is not being talked about.’

 

Ik tel de nachten tot oktober. En hier heb je vast de trailer.

 

Meer over Lady Gaga?

 

Waarom ik begreep dat A Star is Born geen Oscar kreeg.

Waarom de paardrij-elementen bij Gucci eigenlijk totale marketing zijn.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach