Herinne­­ringen
om je nek

 

 

Toen ik ooit hoofdredacteur van Ariadne was, kwam Moniek Postma als styliste bij me werken. Wat was ik daar ontzettend blij mee. Alles wat zij aanraakt, wordt namelijk tig keer mooier dan je in je stoutste dromen kunt bedenken. Ik hoop nog altijd dat ze een keer op een mooie dag m’n huis binnenstapt en er iets moois van maakt. Want als iemand het dus kan… Als zij met styling bezig is, lijkt het allemaal heel makkelijk. Ze pakt iets beet, zet het neer en hoppa… Feestje! Doet niemand haar na.

 

Laatst was ik bij haar op de thee. Ook dat is bij haar natuurlijk mooier en leuker dan bij wie ook. Eigenlijk kwam ik niet alleen voor de thee, maar ook uit nieuwsgierigheid naar waar ze nu mee bezig is. Ik had al iets gezien op Instagram en op het Linda Festival – en was op slag verliefd. Ze maakt prachtige sieraden vol herinneringen. Toen ik haar atelier in het huisje achterin haar tuin binnenstapte, viel ik echt bijna van m’n stokje. Wat een ongelooflijke hoeveelheid mooie dingen bij elkaar. Ik wist niet waar ik kijken moest. 

 

Daar zit ze dus urenlang heel geconcentreerd en geduldig aan de allermooiste en persoonlijkste sieraden te werken. Vaak omdat ze er zomaar weer eentje bedenkt, maar ook regelmatig in opdracht. Van alles wordt erin verwerkt. Van foto’s tot plukjes haar, knopen, stukjes van oude sieraden, lintjes…  Zulke beauty’s vindt je echt nergens anders. Een priegelwerk dat het vaak is. Dat mensenhanden dat kunnen.

Ook zo bijzonder dat ze elke keer opnieuw iets nóg mooiers weet te bedenken.

 
Laatst schrok ik heel erg, omdat het glas van m’n vader met een leuk plaatje erop brak, bedacht ik meteen dat ik met die scherf naar Moniek moest. Zeker in deze kersttijd wil je iedereen bij je hebben. Als het dan niet meer in het echt kan, dan misschien in de vorm van herinneringen om je nek. Ik weet zeker dat die scherf – nadat Moniek hem heeft aangeraakt – nog veel mooier wordt dan het hele glas ooit is geweest.

 

Een kijkje in haar atelier?  

 

 

 

Je kunt Moniek vinden op Instagram @moniekpp

Of mail naar moniekppp@ gmail.com

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter. Filmpje atelier: Liyk Burggraaff.