Hebben ze vast nog nooit gezien

Even een oude koe uit de sloot hoor. Moet kunnen met deze temperatuur.        

 

Ik ben zomaar ineens fan van Gerrit Hiemstra geworden. Terwijl ik tot voor kort de naam niet eens aan het gezicht wist te koppelen. Moest hem googelen om te zien wie het was. En toen was er uiteraard wel herkenning. Oh, oh, waar moet dat toch heen met mij? Dingetje van BN-ers niet herkennen. Had ik het laatst al over. Niet doorvertellen s.v.p.

 

 

Hij doet zo heerlijk normaal over dit weer. Ik vond dat geklets over die Russische Beer al zo merkwaardig, dacht zelfs dat er samen met die wolf ineens een beer in ons land rondliep. Ging het over de kou. Nou ja zeg. Gelukkig kwam toen Gerrit op de proppen met een normale kijk op de zaken. Ik weet niet hoe oud je bent, maar als je een beetje bij mij in de buurt komt, dan weet je je vast ook nog wel het CV-loze tijdperk te herinneren.

 

 

Niks warme slaapkamer. Gewoon onder de wol, dan warmde je zelf je bedje wel op. En dat was best te doen toch? En als het echt lekker ging vriezen wachtte er ’s ochtends een heel mooie verrassing op je. Deed je de gordijnen open en dan had je zomaar van die prachtige ijsbloemen op de ruiten. Heel voorzichtig zette je daar dan wel eens een vinger op en dan smolt je een mooi kijkgaatje in de bloem. Dat zien al die goed warm gehouden kindjes van de cv-generatie dus helemaal nooit bij het opstaan. Stelletje pechvogels.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.