Heb je ooit gehoord van hoofdhuid­scrub?

 

Anita: Ik ben dol op scrub en regelmatig scrub ik mijn lijf met een bodyscrub. Vroeger deed ik dat trouwens gewoon met een sisalhandschoen. Mijn gezicht scrub ik ook zodat ik een mooie en gezonde glow krijg. Maar mijn hoofdhuid scrubben? Ik moest er zelfs om lachen toen een vriendin dit vertelde, omdat ik dacht dat ze een grapje maakte.

 

In Amerika is het een hit en in Nederland wordt de hoofdhuidscrub ook steeds populairder. Een Amerikaanse arts legt uit dat de hoofdhuid steeds vuiler wordt door alle stylingproducten die we gebruiken. We wassen ons haar wel en dat wordt ook schoon, maar shampoo is echt gericht op het haar zelf. De hoofdhuid slibt langzaam maar zeker dicht. Je kunt het vergelijken met make-up. Je maakt je gezicht niet schoon maar spoelt het alleen met een beetje water af. De volgende dag doe je er gewoon een nieuwe laag make-up overheen. De hoofdhuid is de basis van je haar. Als de haarzakjes dichtslibben dan heeft dit invloed op de groei van het haar. Kappers die de klanten behandelen met hoofdhuidscrub boeken echt goede resultaten.

 

Waarom scrubben goed is

 

Scrubben is goed voor je huid. Dode huidcellen worden verwijderd waarna de huid zachter aanvoelt en een gezonde gloed krijgt. Daarnaast wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en de doorbloeding van de huid verbeterd.

 

Van top tot teen een andere scrub

 

Scrubben is voor je hele lichaam goed, maar doe het niet te vaak. Een keer per week is prima. Je hebt tegenwoordig veel soorten scrub. Voor je voeten is de scrub bijvoorbeeld grover van structuur dan voor je gezicht. Logisch, want je voeten hebben een grovere huidstructuur en sneller vorming van eelt, terwijl je gezicht veel gevoeliger is. Je hebt bijvoorbeeld ook handenscrub, lippenscrub en dus nu ook hoofdhuidscrub.

 

Hoofdhuidscrub?

 

Dit is dus om je hoofdhuid te scrubben. Nu klinkt dit misschien gek, maar het effect is eigenlijk hetzelfde als bij de andere scrubs. Je maakt de huid goed schoon, de dode huidcellen worden verwijderd, de hoofdhuid wordt schoner en de doorbloeding verbetert.

 

Dit zijn de voordelen:

 

  • Een schone en frisse hoofdhuid zorgt voor gezond haar.
  • Schilfers die anders op je kleding vallen zijn er niet meer.
  • Je voorkomt jeuk die veroorzaakt wordt door haarverf en stylingproducten.
  • Een vollere en gezonde haarbos omdat er minder verstopte haarzakjes zijn.
  • Je hoeft je haar minder vaak te wassen omdat het langer schoon blijft.

 

Gebruik

 

Een haarscrub gebruik je voor de shampoo. Het varieert een beetje per merk of je de scrub op droog haar of nat haar gebruikt. In feite masseer je de hoofdhuid met de scrub. Je hoeft de scrub niet te laten intrekken en je spoelt ‘m erna gewoon uit. Daarna kun je je haar gewoon met shampoo wassen.

 

Roos?

 

Dit is geen middel tegen roos. Heb je echt een hoofdhuidprobleem of eczeem dan is dit middel niet geschikt. De hoofdhuidscrub heeft echt dezelfde werking als een scrub voor je lichaam.

 

Een paar haarscrubs voor thuisgebruik:

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars