Sfeerbeeld: Pantone

VOORGERECHT

Langoustines met knoflook en peterselie

(bereidingstijd: 15 minuten) 

 
Dit heb je nodig

Voor 2 personen:

  • 10 langoustines 
  • 3 teentjes knoflook
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

 
Zo maak je het

Begin met het verwarmen van de gril op 160 graden.

 

Kook vervolgens de langoustines gedurende 2-3 minuten, dit is afhankelijk van de grootte. Haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen. Snijd de langoustines in de lengterichting doormidden om het darmkanaal te verwijderen. 

 

Maak de saus door de olijfolie, knoflook en de helft van de peterselie met elkaar te mengen in een kom. Haal de inhoud van de kop er met een lepeltje uit (dit zou je door de saus kunnen mengen). Leg de langoustines in een ovenschaal met de open kant naar boven en schenk de saus over het vlees. Maal er wat peper over en zet de ovenschaal onder de grill, gedurende 1-2 minuten, afhankelijk van de afstand van de grill. Houd dit goed in de gaten. Neem de schaal onder de grill vandaan en strooi wat zout over de langoustines. Neem ze uit de schaal en serveer ze op een bord (met mayo).

HOOFDGERECHT

Risotto radicchio e taleggio

(bereidingstijd: 25 minuten) 

 

 
Dit heb je nodig

Voor 2 personen:

  • 350 g risottorijst
  • 1 middelgrote sjalot
  • 1 glas rode wijn
  • 500 g radicchio (roodlof verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 200 g taleggio kaas
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • 1 l groentebouillon (warm)
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

 
Zo maak je het

Was de radicchio, dep het droog en snijd in dunne reepjes. Zet opzij.

 

Snijd de Taleggio kaas in kleine stukjes en bewaar het in de koelkast.

 

Snipper de sjalotten en bak het gedurende 5 minuten in een pan met twee eetlepels olie en een flinke snuf zout. Voeg de radicchio toe. Roer en bak het een paar minuten. Voeg ook de risottorijst toe en roer 3 minuten, voeg vervolgens een glas rode wijn toe in de pan en laat het verdampen, blijven roeren. Voeg de hete bouillon beetje bij beetje toe. Regelmatig roeren tot het gaar is (15 minuten). Draai het vuur uit, voeg de Parmezaanse kaas en de Taleggio toe en dek af met de deksel. Roer alles gelijkmatig door. Laat 3 minuten staan. Breng het op smaak met zout en peper.

NAGERECHT

Zabaglione met frambozen

(bereidingstijd: 20 minuten) 

 

 
Dit heb je nodig

Voor 2 personen:

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 3 eieren
  • 50 g rietsuiker
  • 25 ml marsala (zoete Italiaanse wijn, slijter)
  • 75 g frambozen

 
Zo maak je het

Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren, doe de eidooiers in een vuurvaste kom die precies in een pan past. Het eiwit wordt niet gebruikt.

 

Klop de eidooiers met de rietsuiker, citroenrasp en marsala in de vuurvaste kom 5 minuten met een mixer.

 

Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Houd het water tegen de kook aan en plaats de kom op de pan. Klop het mengsel in 5 minuten tot een warme, luchtige vla. Als de crème bindt, ongeveer bij 73 ºC, is hij warm genoeg.

 

Verdeel de frambozen over 2 diepe borden en schenk de zabaglione erover. Serveer direct. Lekker!