Hé Johnny,

 

Daar zat je dan, met een eigen talkshow. Ik heb best een paar mensen een wenkbrauw zien optrekken toen ze hoorden dat jij (“Jóhnny de Mol? Serieus?”) een dagelijkse talkshow ging presenteren.

 

 

Want wat zou jij hebben (ik citeer, hè) dat anderen niet hebben?

 

Nou, daar heb ik wel een antwoord op. Natuurlijke charme en souplesse, bijvoorbeeld. Je liet rustig wat kiekjes van je vaders huwelijk zien dat precies de week ervoor plaatsvond (“Heel handig tijdstip zo vlak voordat je een dagelijks programma gaat presenteren. Heeft die man nooit tv gemaakt ofzo?”) om erbij te zeggen dat de foto’s nooit publiekelijk getoond hadden mogen worden en daar een nonchalant “Te laat, sorry, pap” aan toe te voegen.

 

Humor staat ook hoog op de lijst van kwaliteiten dat een aantal andere talkshowpresentatoren mist. “Ik ben blij dat mijn vader zich wel aan de belofte heeft gehouden geen tweede kind te nemen. Als enig kind vind ik dat toch fijner. En als erfgenaam.” Dat is gewoon grappig. Gelukkig ook een beetje zelfspot (“Ik ben zelf ook niet altijd de ideale schoonzoon geweest”), gelet op de turbulente verwikkelingen in je privéleven waar je nog middenin zit en waar de rechter maar een oordeel over moet vellen.

 

Bescheidenheid.

Zo, die trakteer ik even op een harde return. Want waar andere presentatoren, al dan niet zelfverkozen of bedacht door een omroepdirecteur, minder bekendheid genieten dan de plaatselijke schooldirecteur en meteen hun voornaam op de pui hangen, kies jij daar niet voor. Zoiets moet je ‘ownen’, zou mijn dochter zeggen. Oftewel verdienen. En terwijl jouw naamsbekendheid ongetwijfeld die van onze koningin raakt, kies jij ervoor om je programma HLF8 te noemen. Pretentieloos, net zoals je outfit trouwens. En je schaamt je ook niet voor je buikje.

 

Weten waar je goed en minder goed in bent.

Dus er was muziek, er was een bar en er was een beetje keet. Corona bestond bijna niet en hoezeer ik ook weet dat ook jij vast treurt om wat er is gebeurd met de MH17, je besloot niet door dezelfde hoepel te springen als álle andere programma’s. En hoe goedbedoeld ook het gesprek van Khalid Kasem met de vader van een van de slachtoffers was, het deed mijn schoenen bollen, zo krom stonden mijn tenen ervan.

 

HLF8 was een cocktail (ik wilde ‘huwelijk’ zeggen maar vind cocktail meer bij jou passen) van het Top 2000 café, VI zonder geknor, vooruit: F1 café en een scheutje Beste Zangers.

 

Uit betrouwbare bron weet ik hoe pittig en allesomvattend een daily is (ook voor je meisje, want nooit meer samen eten, nooit de kinderen in bed leggen), maar ik hoop dat je blijft. En dan mag je van mij over een jaartje dat wat droge HLF8 best veranderen in Here’s… Johnny.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Johnny De Mol (@johnnydemolofficial)

Beeld Johnny: William Rutten

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach