Zo maak je het
Meng voor het deeg rijst-, kikkererwten- en amandelmeel met xanthaangom in een keukenmachine door elkaar. Voeg terwijl de motor draait blokje voor blokje de boter toe tot het mengsel eruitziet als broodkruim. Doe het ei in de kom en mix tot er een gladde deegbal ontstaat. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg 5 mm dik uit en steek er cirkels uit om de vormpjes mee te bekleden. Zet deze 15 minuten in de koelkast. Bekleed de deegbodems met bakpapier en vul ze met bakbonen of rijst. Bak de bodems 8 minuten in de oven, verwijder steunvulling en bakpapier en bak ze in de oven in nog 6-7 minuten goudbruin en knapperig. Laat de taartbodems helemaal koud worden en haal ze uit de vormpjes.
Verhoog de oventemperatuur tot 180 °C. Doe de wortels, kikker-erwten, sesamzaad, citroensap, harissa en 2½ eetlepel olie in een grote kom. Voeg zout en peper toe en vermeng alles goed. Stort het groentemengsel in een met bakpapier beklede braadslee en rooster het in de oven in 10-12 minuten gaar. Verhit intussen de overgebleven olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg spinazie en knoflook toe en bak 1-2 min. tot de spinazie net geslonken is, breng op smaak met zout en peper.Verdeel de hummus over de taartbodems en schik de spinazie, wortel en kikkererwten erbovenop. Bestrooi ze eventueel met de kruiden en serveer de harissa apart erbij.
Bereiden ± 20 minuten / koelen ± 15 minuten / oven ± 30 minuten