Hartige pannenkoeken
Je kan veel meer met een pannenkoek. Probeer maar!
Vorige week deelde ik al de lekkere visballetjes met je uit het boek Smakelijk kamperen. Vandaag sloeg ik weer dat boek open en kwam ik op deze pannenkoekjes terecht met spinazie en ricotta. Perfect, want ik wil liever niet al te lang in de keuken staan. Laat je stroop en poedersuiker maar in de kast staan, want deze (hartige) pannenkoeken veroveren vandaag je hart.
Dit heb je nodig
- 175 g bloem of 1 afgestreken theeglas
- 325 ml melk of 1 vol theeglas
- 1 ei
- Olijfolie en klontje boter, om te bakken
- 300 g spinazie
- Zakje rucola à 75 gram
- Een kneepje citroensap
- 100 g ricotta
- Flinke handvol Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- Peper en zout
Smakelijk kamperen – eenvoudige gerechten voor op de camping
Petra Knoth
€ 15,-
Zo maak je het
1. Meng de bloem, de melk, het ei en een snufje zout tot een glad beslag.
2. Bak vier pannenkoeken in een koekenpan – met wat olijfolie en een klontje boter – rondom bruin en houd ze warm tussen twee borden.
3. Roerbak de spinazie totdat die slinkt. Gebruik een vergiet of een theedoek om zoveel mogelijk vocht eruit te drukken.
4. Meng de spinazie met de rucola en het citroensap. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Smeer de helft van een pannenkoek dik in met ricotta en beleg datzelfde deel met het spinaziemengsel
6. Strooi er flink wat Parmezaanse kaas overheen.
7. Klap de pannenkoek dubbel.
Eet smakelijk!
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.